O mně

pondělí 4. února 2019

Na dokonalou zmrzlinu i poctivý domácí brunch do Crème de la Crème

Znáte pražskou "zmrzlinárnu" Crème de la Crème? Loni v dubnu otevřela svůj Zmrzlinový salon na Národní 23, první pobočku najdete kousek od Staromáku pod jménem Gelato café v Husova 12. Říká se, že dělají tu nejlepší zmrzlinu v Praze. Já nemůžu jinak, než souhlasit. Nikdy jsem neměla lepší než právě v Crème de la Crème. Ty kombinace, ta kvalita, ten výběr... No a od minulého týdne si zde (na Národní) můžete dát i skvělý brunch. A to ještě ke všemu kdykoli během dne!


"Za značkou Crème de la Crème stojí velké odhodlání několika lidí dělat věci nejlépe, jak je to jen možné. Crème de la Crème v překladu znamená smetana smetan - nejlepší z nejlepších. Co hlásáme, to plníme. Co prodáváme, to sami vyrábíme a za tím si stojíme. Všechny recepty na italské řemeslné zmrzliny píše Honza Hochsteiger alias "pan Zmrzlinka", který mnoho let pracoval v Itálii i jiných místech světa pro nejlepší italské zmrzlináře a teď s láskou vyrábí nejlepší zmrzliny i pro vás."
Honzu jsem měla možnost poznat osobně a řeknu vám, je to neskutečně příjemný pán, kterému prostě žerete každé slovo! Možná taky proto jsou jeho zmrzliny a teď i další dobroty tak boží. Je vidět, že všechno v Crème de la Crème je dělané poctivě, s láskou a s těmi nejlepšími úmysly.


Jednak se zde hodně sází na kvalitu, zároveň ještě řeší udržitelnost! Takže když si tady dáte vajíčka, máte jistotu, že jsou od šťastých slepiček. Když si tady objednáte čerstvý fresh, dostanete do něj slámové brčko. A kávu si zde můžete dát do speciálního vratného kelímku v rámci projektu Otoč kelímek.



Na výběr je asi na 40 druhů zmrzlin. Najdete tu smetanové, ovocné sorbety a několik druhů veganských zmrzlin. Chutě jsou neskutečně vyladěné a kombinace nebeské! Mě osobně naposledy dostala čokoláda se slaným karamelem, miluju mango s chilli a v létě dost ujíždím na příchuti Campari :) Domácí limči jsou tu super, káva výborná a nechybí ani možnost nějakého toho drinku.



Od minulého týdne si zde můžete navíc dát i luxusní domácí brunch. Ochutnala jsem opečený chleba s míchanými vajíčky a lososem, zapečený chléb se šunkou a sýrem, zobla jsem si i salátu s Mozzarelou, nechybí ani vege variace s tofu. K dostání jsou i božské dortíky z vlastní pekárny a jiné dezerty nebo třeba jogurt s domácí granolou a čerstvým ovocem. Ani nemluvím o palačinkách, kdy si můžete vybrat hned z několika druhů jak sladkých, tak slaných. To vše navíc po celý den! Žádné časové omezení na brunch, hip hip hurááá!


Otevíračka ve Zmrzlinovém salonu je denně od 10:00 do 23:00! Takže pokud vás přepadne chuť na zmrzlinu ještě v deset večer, není problém! A když budete hodní (vlastně i když nebudete, what ever), tak si můžete koupit zmrzku s sebou do termo vaničky, ve které ji v klidu a bez rozmražení přepravíte i v létě.

Já jsem Zmrzlinový salon navštívila už několikrát a s čistým svědomím můžu všem 100% doporučit. Ještě jsem tam nevzala nikoho, kdo by si nevybral a nebyl naprosto nadšen. A to včetně mojí mamky, která je na zmrzliny fakt náročná! A včetně mého taťky, který nerad utrácí, ale ten kopec, co dostanete v Crème de la Crème za pár kaček, ocenil i on :D



Takže jestli přemýšlíte, kam vzít své příbuzné na dobrou zmrzku nebo kam vyrazit s holkama na brunch, Crème de la Crème vás určitě nezklame! 


1 komentář:

  1. Mňááám, tolik dobrůtek v jednom článku :) až se dostanu do Prahy, tak do podniku skočím, děkuji Ti za mlsný tip!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)