O mně

středa 19. června 2019

Co na spálenou kůži od sluníčka? PANTHENOL omega!

Naposledy jsem vám tady psala o zdravém opalování a dala jsem dohromady hned několik kousků kosmetiky, která obsahuje SPF. Také jsem zmiňovala svůj oblíbený opalovací sprej, na který teď opravdu nedám dopustit. No ale ještě jsem vám neřekla o tom, co dělat, když se nááááhodou přeci jen spálíte. Takže můj osobní tip: použijte PANTHENOL omega. 


A jak to vím? 
Zrovna minulý víkend jsem vyrazila ven, pochopitelně obličej namazán oblíbeným krémem od Yves Rocher s SPF 30, ruce namazané klasickým opalovákem, výstřih chráněn opalovacím sprejem. A hurá na Náplavku, něco popít na Cider festival a tak dále. Co mi ale nedošlo, ehm...? Že jako kam si Adri nevidí, tam slunce nesvítí? Ehm...? No spálila jsem si záda, žeáno. Takže večer pěkná panika, záda rudý a já naštvaná. 


Okamžitě jsem dala přítelovi do ruky PANTHENOL omega pěnu s ledovým efektem 10%, aby mi červenou kůži ošetřil. Přišla rychlá úleva v podobě ochlazení a utišení pocitu horké kůže. Druhý den začervenání ustoupilo, ale raději jsme záda ještě namazali PANTHENOL omega tělovým mlékem s rakytníkem 9%. Třetí den už jsem mazala spíš jen pro formu, kůže zhnědla, přestala pálit i svědit a všechno už je v pořádku. Ufff... 

Takže jak pěnu, tak tělové mléko mohu vřele doporučit a rovnou říkám, že loni v létě se mi (jako pomoc mé rodině) hodily hned několikrát. Předloni jsem přípravky PANTHENOL omega dokonce nabalila bráchovi do Ameriky, když jel dělat plavčíka a trávil celé dny v pořádných horkách venku na slunci kolem bazénů. 


Po loňské zkušenosti mám doma i PANTHENOL omega Kapsle v podobě doplňku stravy, který asi začnu velmi rychle zase užívat. Tabletky obsahují kyselinu pantothenovou, která má vliv na optimální duševní výkonnost, snižuje únavu a vyčerpání. Spolu s vitaminem C a E chrání DNA buněk a má pozitivní vliv na podporu imunitního systému. Což se hodí v tomhle parnu, kdy je veškerá dovolená v nedohlednu a deadliny hoří skoro stejně jako moje záda v sobotu večer...



Co vy, znáte PANTHENOL omega? Používáte? Anebo máte jiné SOS tipy? 

1 komentář:

  1. Taky mám doma v zásobách Panthenol. Na spálenou kůži od sluníčka je asi nejlepší.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)