O mně

pondělí 17. června 2019

Když kosmetiku na léto, tak tu s SPF

Vy, kdo mě znáte, moc dobře víte, že jsem velký bojovník za zdravé opalování! Vždyť chránit svou kůži i pleť před slunečním zářením je to nejmenší, co pro své zdraví můžeme udělat. Mazat si ale obličej každý den opalovacím krémem, byť jdete jen do práce nebo na nákupy, je docela opruz, co si budeme povídat. A tak jsem dala dohromady kosmetiku, která obsahuje SPF, tedy ochranný faktor, se kterým můžete alespoň na chvilku na slunce, aniž by vás spálilo. Mrkněte, co všechno jsem s SPF našla.


Mým velkým oblíbencem se za poslední dobu stal denní krém od Yves Rocher, který obsahuje SPF 30. Krém má lehkou texturu, dobře se roztírá i vpíjí do kůže. Příjemně voní, nezanechává nijak extra mastný finiš a make-up na něm drží. SPF 30 patří k těm vyšším, takže se nebojím dát si ho ráno, než jdu do práce, a i když vím, že budu ještě během dne několikrát přebíhat na sluníčku, jsem v pohodě, krém pleť ochrání.


Ještě vyšší SPF nabízí úplná novinka od Kiehl´s. Jde o CC krém, který má SPF dokonce 50. Kromě toho chrání pokožku i před znečištěným ovzduším a předčasnými projevy stárnutí. Je k dostání ve třech odstínech a měl by sjednotit a projasnit pleť. Já vyzkoušela prostřední odstín, ale musím říct, že je na mě bohužel moc oranžový. Na pleti mi i celkem flekatí a obecně nesplňuje službu, kterou jsem čekala. Ale opravdu krásně voní :) 


Dalším produktem s SPF je tento BB krém od Vichy, který jsem používala kdysi, kdysi, momentálně už mi nevyhovuje tolik, protože má jen slabé krytí a já potřebuju mnohem víc. Umím si ho ale představit na jiný typ pleti, který nepotřebuje tak silnou korekci. Jeho textura je příjemná, má i hezkou vůni a SPF 25 se vždycky hodí. 


U BB krémů bych ještě zůstala a zmínila bych tento od L´Oreal Paris, který vymáčknete jako bílý krém s tmavými mikročástečkami, ale rozetřete ho v krásný sametový krém, který kryje, drží, nemastí, nelepí. Za mě hodně povedená záležitost. 


Podkladová báze je dalším super tipem, jak nepustit slunko ke své pleti, ale jak už jsem někde psala, já, a hlavně v létě, chci mít na obličeji co nejméně vrstev. Bázi běžně nepoužívám a přijde mi líto plácat ji na sebe jen kvůli SPF, ale kdo na bázích bazíruje, bude to pro něj super tip, má SPF 30 ;) 


Našla jsem dokonce i drogerkový make-up, který také lehce ochrání před paprsky. Takových moc není, navíc tenhle od Rimmelu je dost fajn, dobře se aplikuje, sedí, kryje... Za mě stojí určitě za vyzkoušení. 


Pudr s SPF jsem ani nečekala, takže pro mě byl tenhle od Gabriella Salvete příjemné překvapení. Sice je na mě celkem světlý, ale na rychlé přepudrování, než vyběhnu někam na otočku, se hodí. Nedoporučila bych ho však na příliš suchou pleť, dělá pak šupinky a pleť pne, na čerstvě namazanou kůži ale sedí parádně. 


O opalovacím spreji od Vichy s SPF 50 jsem vám už psala, takže se mrkněte na článek, ať se neopakuji, zmínit jsem ho ale musela znovu, protože je to momentálně jeden z mých nejvíc používaných produktů. 


Na závěr nemůžu nezmínit moje milované Baby Lips. Tahle edice Sport je super v tom, že kromě klasické hydratace, barvy a vůně obsahuje právě i SPF. Na rty nesmíme zapomínat, slunko i voda vysušují a ničí, takže je skvělé občas rty trošku posílit a ochránit. 


A když se přeci jen náááhodou spálíte, je tady Panthenol. Ale o tom až v příštím článku ;) 


Užívejte si sluníčka zdravě <3 
A pro jaké pomocníky saháte v létě vy? :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)