O mně

čtvrtek 1. srpna 2019

Fernet Stock přináší trendy osvěžující drinky

Taky jste si vždycky mysleli, že je Fernet vyloženě chlapácké pití? Já teda jo, ovšem jen do té doby, než jsem objevila míchané drinky, kde je Fernet základem. Vyzkoušela jsem klasického Bavoráka, ale mám pro vás tipy i na další dobroty.


Fernet Stock jistě všichni znáte. Má svou osobitou chuť hořkobylinného likéru, která je stejná už od roku 1927. Drink Fernet Stock Bavorák pak patří mezi nestárnoucí legendy. Navíc je naprosto jednoduché ho udělat, takže není problém míchnout si ho doma po náročném dni. Jako teď já :D 

Jak namíchat Fernet Stock Bavorák? 

- připravíte si sklenici, kterou naplníte celou ledem
- do sklenice nalijete klasický tonic
- připravíte si panáčka Fernet Stock
- nabíráte likér kávovou lžičkou a přiléváte ho na povrch ledu 
- díky ledu likér opravdu drží nad tonicem
- dozdobíte jakýmikoliv citrusy 
- hotovo! 





A co další tipy? 

Fernet Stock Bavorák Spritz

Připravte si  40 ml Fernet Stock Citrus, 150 ml Viney + střik vody anebo 150 ml bezinkové limonády, led a mátu.  Naplňte sklenici ledem, zalijte Vineou, případně doplňte trochou vody. Doplňte opatrně Fernet Stock tak, aby se zachovala horní vrstva oddělená.



Fernet Stock Bavorák Society 

Připravte si 40 ml Fernet Stock Citrus, 100 ml grepového džusu, 50 ml tonicu a led. Naplňte sklenici ledem, zalijte grepovým džusem, doplňte tonicem. Doplňte opatrně Fernet Stock tak, aby se zachovala horní vrstva oddělená.


A co vy a Fernet Stock? Máte rádi? A mícháte, mícháte? :) 

1 komentář:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)