O mně

sobota 19. října 2019

Holka do nepohody aneb co nespraví izolepa, na to vem Pattex!

Emancipace je strašně super věc, že jo. Ženský mají stejný práva jako chlapi, není výjimkou, že pěstují kariéru, stávají se z nich šéfky, vedoucí, nadřízené... Cítí se skoro všemocně. Ale kolikrát jen do té doby, než se jim doma něco rozbije. To pak najedou přijdou za svým (nebo i cizím) chlapem s prosíkem. Já tohle úplně neuznávám. Když už samostatná, tak se vším všudy! A tak se sama pouštím i do nejrůznějších oprav třeba u sebe v bytě. 


Ono to není zas tak složitý, když máte to správný vybavení. Takže když jsem se před dvěma lety stěhovala do nového bytu, bylo zakoupení sady nářadí, setu hřebíků a hmožděnek, vrtačky a prodlužováků celkem klíčové! Následně jsem zjistila, že číst si v manuálech na sestavení skříně, stolu nebo postele není zas taková sranda, jako když si čtete Elle, ale dá se to zvládnout. Sem tam jsem sice musela něco přemontovat anebo slepit izolepou, ale to se stává i v lepších rodinách. No... ale po dvou letech zjistíte, že pár věcí už se opotřebovalo a jsou nutné lehké úpravy.  

Já jsem si například tehdy potapetovala kus obýváku. Takovým tím kamenným vzorem, strašně to frčí. Jenže tapeta se mi začala odlepovat. Taky jsem si nakoupila super kovové věšáčky do koupelny na ručníky, jenže ony byly jen na přilepení, nikoliv na přivrtání. Takže sem tam nějaký věšáček z dlaždiček upadne. Další věcí je super nástěnka, taková ta á la školní tabule, na kterou můžete psát křídou. No, také se jí občas odchlípne růžek od zdi. A to je pořád něco. A navíc jsou to věci, na které izolepa nestačí. Fňuk. Naštěstí... mám lepidlo! A ne ledajaké! 


V rámci testování pro Žena-IN jsem mohla vyzkoušet Pattex Chemoprén. Je to super věcička! Na tapety jsem použila Pattex Chemoprén Extrém, který je určený na namáhané spoje. Na věšáček Pattex Chemoprén Univezál, který opravdu parádně drží, i když a něj zavěsim všechny tři župany, které mám. Pattex Chemoprén Transparent je vhodný pro lepení a slepování věcí, u kterých vyžadujete neviditelný spoj, který jistě oceníte i při slepování průhledných či průsvitných materiálů jako je sklo, plexisklo nebo textil. Mně se osvědčil na slepení hodin, které mi při prudkém bouchnutí dvěří spadly na zem a jaksi se mi "rozpůlily". 


Se všemi druhy, které jsem vyzkoušela, jsem orpavdu spokojená a můžu je doporučit každé emancipované ženě, která nehce s každou prkotinou běhat za svým nebo jiným chlapem ;) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)