O mně

sobota 12. října 2019

Tip na víkend: Tiramisu s kakaem Manner

Konečně jsem se trochu oklepala z tý mojí operace ruky, takže jsem se rovnou vrhla do činnosti, kterou si aspoň trochu osladím život, že. Díky spolupráci s Žena-IN jsem dostala na testování kakao Manner. Kakao já mám ráda i samotné jen do mléka, ale tentokrát jsem si řekla, že to mi nestačí. A tak jsem se pustila do Tiramisu. Říkala jsem si, že začnu zlehka a hlavně se nebudu pouštět do ničeho, co se musí krájet, abych si zas něco nerozřízla. Tohle je pro mě momentálně ideální dezert, už jsem ho dělala dvakrát.


Tohle Tiramisu je navíc strašně snadný a strašně dobrý. Vezmete 500g Mascarpone, 5 vajec, trochu cukru a nějaké dobré kakao. Odělíte si bílky od žloutků, žloutky smícháte s cukrem a vyšleháte na krém. Do bílku přidáte špetku soli a vyšleháte do sněhu. Všechno společně promícháte v misce a máte připravený krém. 


Pak si uděláte hodně silnou kávu, tu necháte v ledničce vychladit a připravíte si cukrářské piškoty. Ty následně namáčíte do kávy a pokládáte do misky. Na piškoty dáte krém, na krém piškoty a na piškoty... ano, zase krém! A nakonec vše posypete kakaem. Já použila právě to od Mannera.


Kakaový nápoj Manner se skládá ze dvou přísad: 25 % čistého kakaa z kakaových bobů Fairtrade a cukru. Je zcela bez přídavných látek a je i veganský. Na základě zcela speciálního výrobního postupu je kakao perfektně rozpustné, jak ve studeném, tak i teplém mléce. Takže jsem neváhala a k Tiramisu jsem si udělala i hrnek horkého kakaa. To vám bylo sladké odpoledne! Mňam!

Mimochodem! Kakao obsahuje spoustu zdravých látek, vitamínů a minerálů, které slouží jako prevence proti nachlazení v chladném podzimním počasí. Navíc působí povzbudivě, takže vás pěkně nakopne a ještě k tomu obsahuje hormon dobré nálady! 




Tohle výborný kombíčko vám vřele doporučuju na podzimní sobotní odpoledne :) 

Zahřeje i zlepší náladu ;) 

1 komentář:

  1. Dnes mi přišlo kakao z čokoládovny Janek, kde kupuji hlavně pralinky apod., tak určitě zákusek zkusím. Vypadá moc dobře. Jitka

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)