O mně

středa 27. listopadu 2019

Tip na dobroty v Lužických horách: Pivovar Cvikov

Pokud vyrazíte na výlet do Lužických hor, rozhodně byste neměli minout Pivovar Cvikov. Kromě toho, že tady teče dobré pivo proudem, můžete si objednat i prohlídku pivovaru, také se tady naprosto skvěle najíte a nakonec jsou zde k dispozici i pokojíčky, kde můžete složit hlavu. Co v Cvikově nejvíc potěšilo mě?


No ano, uhádli jste to správně, bylo to právě to pivo! Přesněji řečeno tohle roztomilé degustační prkénko, které obsahovalo deci od každého piva, které bylo zrovna na čepu. Konkrétně to byly tyto:
  • Sklář 8°
  • Luž 10°
  • Hvozd 11°
  • Klíč 12°
  • Sváteční 13°
Nejvíc mi zachutnala 11 a 12 :)  K tomu jsem navíc dostala ještě talířek se sýrem a chlebem, aby to bylo čím zajíst. Osobně ale doporučuju nechat si místo na hlavní jídlo! 


Prostředí restaurace je moc příjemné, obsluha milá a hlavně - mají tady opravdu fantastického kuchaře, protože jídla, co jsem viděla, vypadala neskutečně lákavě, a jídla, která jsem ochutnala, byla fakt luxusní! A na porcích se rozhodně také nešetří. 



Taky si tady můžete domluvit prohlídku celého pivovaru včetně výrobní části. Je ale nutná rezervace předem. Všechny informace případně najdete tady. Prostory pivovaru jsou krásné, čisté a moderní. A to si představte, že počátky vaření piva ve Cvikově sahají až do roku 1560! 


Když chytnete hezké počasí, příjemně se sedí i na zahrádce, která je ve dvoře, takže nejste přímo u silnice. A pochopitelně si tu můžete objednat i limči nebo dezerty, takže můžete s klidným svědomím přijít i s dětmi :) 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)