pondělí 6. ledna 2020

Nové předsevzetí: Udržitelná móda

Když nad tím tak přemýšlím, musím uznat, že za oblečení utrácím opravdu dost peněz. A dost často zbytečně. Zbytečně v tom smyslu, že si kupuju spousty oblečení, které vůbec nepotřebuju. Spíš jen proto, že se mi líbí a že mi to dělá radost. Jenže při hlubším uvědomění si to vlastně zas tak veselý není. Skříně nabitý tričky a svetříky, který vezmu na sebe párkrát a pak? Pak je někde založím a odložím. Už před několika lety jsem si řekla dost! A teď tomu chci udělat přítrž pořádně! 


Jak to myslím? Už poměrně dlouhý čas řeším přebytek oblečení tím, že ho pravidelně třídím a nosím do sběrných kontajnerů v dobré víře, že ještě někomu pomůže. Nějaké svršky rozdám nebo vyměním s kamarádkama, něco odvezu k rodičům a rozdává i mamka. Také jsem se naučila nakupovat v sekáčích. Třeba tyhle kousky jsou všechny z druhé ruky! 


Nicméně pořád ještě si nosím domů dost těch levnějších kousků, které moc nevydrží, ale v tu chvíli mi udělají radost. A to chci změnit. Jednou možností je podporovat takovou módu, která víme, kde a jak vzniká. Ale mým velkým cílem do nového roku je nakupovat méně, ale zato víc kvalitní oděvy, které mi opravdu vydrží. 


A s podobnou myšlenkou přišla i značka pracích prostředků Perwoll. Cílem je udržet oblečení co nejdéle jako nové. Přináší tak limitovanou edici přípravků #RethinkFashion, u kterých klade důraz na péči o materiály a snaží se tak inspirovat k tomu, aby lidé tolik neutráceli za levné oblečení z řetězců, ale snažili se spíš přemýšlet nad udržitelností. Jedinečná receptura Perwoll renew Advanced Effect se postará o oblečení tak dobře, že bude po vyprání zase jako nové. Díky působení aktivních složek pomáhá Perwoll vyhlazovat roztřepená vlákna a zachovává barvy stále zářivé a pestré. K dostání je ve variantách Color a Black. 



Více informací najdete na stránkách Perwoll

A jak jste na tom s řešením oblečení ve vztahu k udržitelnosti vy? 
Dejte mi vědět, dost mě to zajímá :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)