O mně

úterý 4. února 2020

Buď chceš, nebo nechceš. Ostatní jsou kecy

Tuhle knížku jsem sebou posledních 14 dní tahala úplně všude a v každé volné chvíli jsem se do ní zas a znova nadšeně začetla. Dokonce jsem kvůli ní začala vstávat každý den o půl hodiny dřív, abych mohla ráno číst. Vlastně jsem díky ní začala dělat spoustu věcí jinak... Každopádně, je to ta nejlepší kniha, kterou jsem kdy v životě četla!



Nechci říkat, že mi změnila život, protože spoustu věcí, která v ní je napsaná, jsem už nějakým způsobem věděla. Ale neskutečně mi otevřela oči, donutila mě zapřemýšlet a vzpomenout si na to všechno, co už vím a začít to zase, nebo možná konečně dělat. Změnila tedy moje myšlení, chování a jednání. Neskutečný, co nějakých 140 stránek dokáže.

Ke knížce Buď chceš, nebo nechceš. Všechno ostatní jsou kecy jsem se dostala na semináři Power Days, na kterém jsem byla před 14 dny. Vedl ho slovenský byznysmen Peter Krištofovič a musím říct, že jsem asi nikdy nepotkala tak moudrýho, chytrýho, charismatickýho a zároveň zábavnýho a skromnýho člověka, navíc tak brilantního řečníka a fascinující osobnost.



Kniha plná pravdy

Na každé stránce, v každé větě je tolik pravdy, že jen těžko dokážu ve stručnosti shrnout, o čem všem se v knize mluví. Ale vypíchnu alespoň 10 pro mě nejzásadnějších věcí, které si odnáším. A věřím, že budu mít čas a prostor se jim ještě pověnovat víc ho hloubky v některém z dalších článků. Opravdu to stojí za to!

1) Pokud chceš být v něčem výjimečný, musíš dělat výjimečné věci. Lidé se stanou výjimečně dobří proto, že tvrdě pracují.
2) To, čeho si budeš všímat, budeš posilovat. To, čeho si všímat nebudeš, bude kolabovat. A proto věnovat pozornot tomu, co chceš, je základ.
3) 20 % našich nejdůležitějších úkolů způsobuje 80 % našich výsledků. Proto bychom měli věnovat 80 % své pozornosti dvaceti procentům pro nás nejdůležitějších věcí.
4) Nevíš, co chceš v životě dělat? Dělej to, v čem jsi dobrý, kde máš své silné stránky! A ty stále vylepšuj.
5) Buď výsledek máš, nebo nemáš. Všechno ostatní jsou výmluvy. Nikoho nezajímá, že ses "snažil".
6) Pokud děláš totéž co všichni, máš totéž co všichni.
7) Když člověk ví, kam chce v životě jít a čeho chce dosáhnout, tak i pád na nos ho posune o délku jeho těla blíž k cíli.
8) Zvyšuj svou průměrnou hodnotu podporou lidí nejbližších okolo sebe. Jsme totiž průměrem 5 lidí, se kterými jsme nejčastěji v kontaktu. Je potřeba je pozitivně ovlivňovat. Čím lepší budou oni, tím lepší budeš i ty.
9)  Lidi je lepší posuzovat podle toho, co dělají, ne podle toho, co říají.
10) Ne okolnosti, ale reakce na okolnosti určují tvůj život. A tebe. To, co se ti stane, kolikrát neovlivníš, ovlivníš ale to, jak na danou situaci zareaguješ a jak se poučíš.


Máte taky nějakou svou oblíbenou nakopávací knihu? Dejte mi vědět ;) 


1 komentář:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)