O mně

neděle 29. března 2020

Testuji: Clinical Hair Care pro zdravější a pevnější vlasy

Asi před dvěma měsíci jsem začala testovat tří měsíční kúru na vlasy od Clinical Hair. Tato kúra je složena jak z doplňku stravy, tak přímo z produktů na vlasy. Slibuje podporu růstu vlasů, zlepšení vlasové struktury, zklidnění podrážděné pokožky hlavy a dokonce i posílení a vyživení nehtů. Tak se na to pojďme pořádně podívat.

Začala bych tobolkami, které pravidelně už dva měsíce užívám, vždy jednu denně pěkně ráno s ostatními vitamíny, aby se mi to nepletlo. Kdyby vás zajímalo složení jedné tobolky, tak je následující:

DL-menthionin 200 mg, cystin 100 mg, L-tyrosin 200 mg, 4-aminobenzoová kyselina 25 mg, kyselina listová 0,1 mg (50 %*), D-biotin 0,05 mg (100 %*), oxid zinečnatý 3,11 mg [2,5 mg Zn (25 %*)], inosil 35 mg, extrakt ze zlatého prosa 50 mg, olej z pupalky dvouleté (prášek) 50 mg, extrakt ze sušených pivovarských kvasnic 50 mg, extrakt z přesličky rolní 25 mg, extrakt ze semen hroznů 25 mg, extrakt z kůry borovice přímořské 5 mg, stearan hořečnatý, oxid křemičitý, želatina.

*RHP - referenční hodnota příjmu. Tyto tabletky nejsou vhodné pro těhotné a kojící ženy. 


Dále k tomu používám Keratin v balení s pumpičkou, které je pro mě navýsost praktické a neskutečně hezky mi voní! A nejen mně, ale i přítel mi vždycky chválí vůni vlasů, když si do nich produkt vetřu.

Tato regenerační kúra je určena hlavně pro obnovu a regeneraci suchých a chemicky narušených vlasů. Protože já si vlasy často nejen barvím, ale denně si je fénuju nebo žehlím, mám je pochopitelně oslabené a třepí se mi konečky. Keratin mi v tomhle pomáhá tak, že jakmile si ho vetřu do délek, a to nejčastěji do suchých a vyfoukaných či vyžehlených, okamžitě je krásně zacelí, uhladí a vyživí. Najednou nejsou vůbec suché ani rozlítané, naopak vypadají zdravě. Celkem kouzlo :)

Můžete si ale aplikovat i na umyté, mokré vlasy - po celé jejich délce, a to na 20 minut. Následně opláchnete a dosušíte. Mně se ale víc osvědčil na suché a neoplachovat. Přijde mi, že tak zachová víc svůj účinek a k tomu i tu svou boží vůni!

Tento produkt navíc neobsahuje žádné parabeny, sulfáty, silikony, ropu ani umělá barviva. Naopak obsahuje 30 % přírodního keratinu, Arganový olej, Ceraminy, Ricinový olej.


A můj verdikt po dvou měsících?


Musím říct, že vlasy mám pevnější, to určitě ano. Pokožku hlavy jsem neměla podrážděnou ani předtím, takže tento účinek neposoudím. Co oceňuji nejvíc, je již zmíněná vůně a to, jak se mi krásně zacelí konečky a vydrží mi pěkné celý den. Proč ne déle? Protože používám často i suchý šampon a ten vlasy, jak známo, dost vysušuje. I kvůli tomu pak ráda použiju Keratin nebo za studena lisovaný Arganový olej, který byl součástí balení a já ho miluju používat na noc na ty nejjemnější konečky, které se mi během spánku krásně zregenerují.
Sympatická je mi celkem i cena, za tobolky na 4 měsíce + produt dáte v lékárně necelých 700 korun, což mi přijde ok - vzhledem k tomu, co všechno se dneska na trhu s doplňky stravy na vlasy objevuje a jaké pálky to jsou... 
Tak co na to říkáte? A co vy a doplňky stravy na posílení vlasů nebo nejrůznější vlasové kúry? Zkoušíte? Co se vám osvědčilo? Dejte vědět :) 

2 komentáře:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)