O mně

sobota 7. března 2020

Víno is vždycky good idea!

Před několika týdny jsem objevila projekt Vinný košt a poznala jeho "rodiče". Jsou jimi sympatický manželský pár Lucka s Jirkou a věnují se mu opravdu jako svému děťátku. A jak všichni jistě víte, můj vztah k vínečku je více než kladný, takže fakt nebylo divu, že jsme si plácli na spolupráci :) Tímto bych vám Vinný košt ráda trošku přiblížila.


Vinný košt je vlastně takový malý festival výběrového vína od menších spřátelených vinařů spojený s dobrým jídlem, doprovodným programem a příjemnou hudbou, to vše někde v městských parcích nebo přímo na náměstí menších měst. No, a i letos na jaře se na podobné akce můžeme těšit, víme zatím o čtyřech. A jak to tam chodí? Jednoduše si koupíte skleničku, chodíte od stánku ke stánku a ochutnáváte. Ty nejlepší kousky si pak samozřejmě můžete koupit sebou domů...
...Víte, když o tom tak píšu, dostala jsem chuť na víno, mometík, dám si skleničku...


A teď zpět... Ptáte se, kde můžete letos Vinný košt zažít? 

18. dubna v Ústí nad Labem
25. dubna v Příbrami
16. května v Jičíně
30. května v Kolíně

Tady najdete všechny informace.

My se s Lukášem chystáme mnimálně na dvě zastávky, i když mám chuť podívat se na všechny, tak snad nám to vyjde. A vám taky aspoň jednu vřele doporučuju. Měli jsem totiž možnost ochutnat pár víneček od spolupracujících vinařstvích a upřímně se ani nemůžu rozhodnout, které víno bylo lepší. Od bílého, které pije hlavně Lukáš, přes šumivé růžové, ze kterého jsme byli odvaření oba, až po červený barrique, který jsem si po deckách vychutnávala hned několik večerů za sebou. No a pochopitelně jsme si dali i luxusní Prosecco ;)


Co vy a víno? Jaké pijete? Dejte mi vědět ;) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)