Pesto je poslední dobou dost oblíbená záležitost. Pochází z Itálie a výhodou je, že ho uděláte úplně snadno, skoro ze všeho a chutná skoro ke všemu. Já jsem zkusila pesto z medvědího česneku a řeknu vám, už nikdy nechci na topinku nic jinýho!
- 150g čerstvých listů medvědího česneku
- 150ml olivového oleje
- 50g nesolených kešu ořechů
- špetku soli, pepře a chilli, pár kapek limetky
- můžete přidat 50g najemno nastrouhaného sýra typu pecorino nebo parmezán
Jak udělat domácí pesto z medvědího česneku?
Listy medvědího česneku opláchněte, vymačkejte z nich vodu, dejte je do misky, přidejte špetku soli a tyčovým mixérem rozmělněte. Přidejte zbylé suroviny a umixujte hladkou směs. Pokud se vám zdá moc hutná, přidejte ještě pár lžic oleje. A to je celé! Hotové pesto přendejte do skleněné dózičky s uzávěrem a uchovávejte v ledničce. Servírujte na topince, ke špagetám, ke grilovanému masu nebo do salátů.
Co na pesto říkáte? A už jste ho také zkoušeli? Jaké máte nejradši?
Dejte mi svoje tipy :)
Moc děkuju z tip, medvědího česneku mám teď doma dost, tak zkusím :)
OdpovědětVymazatBeauty of pink / Knižní regál