O mně

úterý 5. května 2020

Jak na domácí pesto z medvědího česneku?

Poprvé v životě jsem si koupila medvědí česnek. Četla jsem o něm, psala jsem o něm, chutnala jsem ho na farmářských trzích, ale nikdy jsem ho neměla doma. Až dneska. A protože jsem byla předem slušně našprtaná, rozhodla jsem se, že z něj udělám domácí pesto. Ukázalo se, že to byl moc dobrej nápad, takže se s vámi podělím o recept! :)


Pesto je poslední dobou dost oblíbená záležitost. Pochází z Itálie a výhodou je, že ho uděláte úplně snadno, skoro ze všeho a chutná skoro ke všemu. Já jsem zkusila pesto z medvědího česneku a řeknu vám, už nikdy nechci na topinku nic jinýho!




Co budete potřebovat na domácí pesto z medvědího česneku?
  • 150g čerstvých listů medvědího česneku
  • 150ml olivového oleje
  • 50g nesolených kešu ořechů
  • špetku soli, pepře a chilli, pár kapek limetky
  • můžete přidat 50g najemno nastrouhaného sýra typu pecorino nebo parmezán


Jak udělat domácí pesto z medvědího česneku?

Listy medvědího česneku opláchněte, vymačkejte z nich vodu, dejte je do misky, přidejte špetku soli a tyčovým mixérem rozmělněte. Přidejte zbylé suroviny a umixujte hladkou směs. Pokud se vám zdá moc hutná, přidejte ještě pár lžic oleje. A to je celé! Hotové pesto přendejte do skleněné dózičky s uzávěrem a uchovávejte v ledničce. Servírujte na topince, ke špagetám, ke grilovanému masu nebo do salátů.



Co na pesto říkáte? A už jste ho také zkoušeli? Jaké máte nejradši? 
Dejte mi svoje tipy :) 

1 komentář:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)