Sýr Grilami je na letní sezónu úplně ideální. Mimochodem je vyráběný v litovelské sýrárně výhradně pro prodejny La Formaggeria Gran Moravia, takže jde o lokální výrobek. Ale teď to hlavní - díky své specifické struktuře se ani při vyšších teplotách neroztéká a drží perfektně tvar, a to i na grilu. Je jemný, chuťově vyvážený a není tak tučný, jako kdybyste si dali třeba hermelín. Jednoduše řečeno, zasytí mě, ale nemám z něj nafouklé břicho.
Chuťově je skvělý v tom, že se dá připravit na jakýkoli způsob a nikdy to není špatně. Zkoušela jsem ho s bylinkami a česnekem, na sladko s brusinkami, ale i s pepřem a chilli olejem. Vždycky jsem si pochutnala. Je skvělý takhle samotný, ale hodí se třeba i do vege bergerů anebo na smažák. Také jsem ho zkoušela na kostičky a ogrilovat do salátů a i to byla pecka. Takže já mám jídlo na tyhle prázdniny jasně pořešené!
Chuťově je skvělý v tom, že se dá připravit na jakýkoli způsob a nikdy to není špatně. Zkoušela jsem ho s bylinkami a česnekem, na sladko s brusinkami, ale i s pepřem a chilli olejem. Vždycky jsem si pochutnala. Je skvělý takhle samotný, ale hodí se třeba i do vege bergerů anebo na smažák. Také jsem ho zkoušela na kostičky a ogrilovat do salátů a i to byla pecka. Takže já mám jídlo na tyhle prázdniny jasně pořešené!
A jestli se ptáte, jak mi chutnal nejvíc a jak ho podávám, tak je to jednoduchý - sýr potřu olivovým olejem a přidám pár kapek oleje pikantního. Prolisuju 2 stoužky česneku a potřu jimi sýr. Natrhám si čerstvý tymián a pokladu na sýr několik větviček. Nakonec jsem přisypala ještě špetku grilovacího koření. Sýr se griluje z každé strany cca 3 minuty, což je další výhoda - nečekáte na něj hodinu a nemusíte ho balit do alobalu ani do ničeho jiného, dávám rovnou na gril!
Fakt jsme si s mužem pochutnali. A protože jsme mlaskali nejspíš dost nahlas, odhalili nás i moji rodiče včetně bráchy a musela jsem sýr připravovat i pro ně :D
Schválenou celou rodinou!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)