O mně

neděle 5. července 2020

Letní grilovačka se sýrem Grilami!

Miluju léto, miluju párty a miluju letní grilovačky. Kdo taky ne, že? O něco míň už mám pak ráda nekonečné přípravy a přemýšlení, jestli máme všechno, jestli je maso dostatečně dlouho naložené a jestli máme vhodný sýr na gril. Díky spolupráci s Gran Moravia jsem měla možnost ochutnat nový sýr na gril Grilami a rovnou říkám, od té doby už si nekupuju žádný jiný!



Sýr Grilami je na letní sezónu úplně ideální. Mimochodem je vyráběný v litovelské sýrárně výhradně pro prodejny La Formaggeria Gran Moravia, takže jde o lokální výrobek. Ale teď to hlavní - díky své specifické struktuře se ani při vyšších teplotách neroztéká a drží perfektně tvar, a to i na grilu. Je jemný, chuťově vyvážený a není tak tučný, jako kdybyste si dali třeba hermelín. Jednoduše řečeno, zasytí mě, ale nemám z něj nafouklé břicho.



Chuťově je skvělý v tom, že se dá připravit na jakýkoli způsob a nikdy to není špatně. Zkoušela jsem ho s bylinkami a česnekem, na sladko s brusinkami, ale i s pepřem a chilli olejem. Vždycky jsem si pochutnala. Je skvělý takhle samotný, ale hodí se třeba i do vege bergerů anebo na smažák. Také jsem ho zkoušela na kostičky a ogrilovat do salátů a i to byla pecka. Takže já mám jídlo na tyhle prázdniny jasně pořešené!


A jestli se ptáte, jak mi chutnal nejvíc a jak ho podávám, tak je to jednoduchý - sýr potřu olivovým olejem a přidám pár kapek oleje pikantního. Prolisuju 2 stoužky česneku a potřu jimi sýr. Natrhám si čerstvý tymián a pokladu na sýr několik větviček. Nakonec jsem přisypala ještě špetku grilovacího koření. Sýr se griluje z každé strany cca 3 minuty, což je další výhoda - nečekáte na něj hodinu a nemusíte ho balit do alobalu ani do ničeho jiného, dávám rovnou na gril!


K téhle pochoutce jsem si připravila těstovinový salát se zeleninou, kdy jsem místo klasických těstovin zvolila novinku od Bonduelle - penne z červené čočky a mrkve, které jsou opravdu vyrobeny pouze a jenom z luštěnin a zeleniny. Neobsahují žádná barviva, konzervanty či pšeničnou mouku a jsou tedy přirozeně bez lepku. Velká dobrota! K tomu jsem nakrájela rajče, papriku, okurku a jarní cibulku, přidala jsem dvě lžíče plnotučné hořčice, dvě lžíce balzamikového octa, lžíci olivového oleje, sůl a pepř. Doladila jsem čerstvou bazalkou a tymiánem a bylo hotovo.



Fakt jsme si s mužem pochutnali. A protože jsme mlaskali nejspíš dost nahlas, odhalili nás i moji rodiče včetně bráchy a musela jsem sýr připravovat i pro ně :D 
Schválenou celou rodinou! 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)