O mně

sobota 26. září 2020

Recenze: Jak vytvořit blogy, podcasty, videa, e-knihy, webináře a mnoho dalšího

Nedávno mi někdo řekl, že jsem hrozná, jak pořád vysedávám v kavárnách. Hrozná možná jsem, ale do kaváren chodím nejčastěji pracovat. Tato práce se celkem různí. Jednou se jdu připravovat na poradu, sama se sebou brainstormuju a sepisuju si důležité myšlenky. Někdy chodím na schůzky a vymýšlíme nové spolupráce. Občas dokonce beru své lidi na poradu právě do kavárny. Sem tam píšu v kavárnách články a také tam hodně čtu. Anebo čtu, píšu si poznámky a pak sepisuju články :D A takováhle kombinace se mi přihodila právě tento týden v kavárně Truhlárna, kde jsem pro vás připravila další tip na super zajímavou knížku. Jmenuje se Jak vytvořit blogy, podcasty, videa, e-knihy, webináře a mnoho dalšího, jde o pravidla pro tvorbu user friendly online obsahu a vydalo ji nakladatelství Anag


Také si občas pokládáte otázky typu: 

  • Jak to udělat, aby byl můj online obsah zajímavější? Jak ty lidi zaujmout? 
  • Jak vlastně efektivně využívat sociální média a jak často postovat? 
  • Jak mluvit na své sledující a případně kupující srozumitelně, jasně, konkrétně, výstižně a stručně? 
  • Jak se vlastně v online prostředí správně odprezentovat? 



Pak je pro vás tato kniha jako dělaná. Nebojte se, nejde o žádné technické parametry a postupy, jak si co naprogramovat. Jde spíš o naprogramování vaší mysli, o tipech, jak přemýšlet o obsahu, který tvoříte, a o radách, jak svou práci v online prostředí zefektivnit nebo třeba kde se inspirovat. 

Kniha zabrousí do odvětvích, jako je blog, video, podcast, ale ukáže vám i případové studie. Najdete tady víc jak 200 stránek rad "jak na to". Myslím si, že knížka je vhodná jak pro úplné začátečníky, tak i pro ty, kdo se v online prostředí už nějaký ten pátek pohybuje. Nejde o to odnést si nějaké poučky, ale spíš se zamyslet nad tím, jak to vlastně děláme a jetli bychom to nemohli dělat ještě o něco líp :) A občas narazíte i na obrázky :) 


Pokud se vám knížka zalíbila, pak ji seženete přímo tady,
a to ještě za neuvěřitelnou cenu 49 korun. Pecka! 


1 komentář:

  1. Tá kniha vyzerá fakt zaujímavo, ak ju niekde zazriem tak ju určite kúpim :)

    xoxo | Mona from https://lipstickverse.com/

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)