O mně

čtvrtek 31. prosince 2020

Hlavně klid a nohy v teple! Jaký byl rok 2020?

Kolikrát už jste si někde přečetli, někdy zaslechli nebo si sami pomysleli, že rok 2020 byl "prostě divnej" a že doufáte, že jednatřicátého za ním uděláte velkou tlustou čáru a 2021 bude zase v klidu, fajn a stát za to? Nespíš to ani nespočtete, že? Mám to stejně... Přesto bych ráda i na té magické dvatisícedvacítce chtěla najít něco pozitivního. 



Co mi v roce 2020 udělalo radost a co jsem se naučila? 

Udělalo mi radost, že se mi potvrdilo, že rodina je opravdu to nejdůležitější, co máme a že se o své nejbližší můžu vždycky opřít, zároveň se já snažím být k dispozici jim, a i když se třeba dlouho nevidíme nebo se nám naruší společné plány, pořád se máme rádi a máme jeden druhého. 

Naučila jsem se být zase sama se sebou, a taky mi došlo, jak moc důležité je "prostě tady občas jen být jeden pro druhého". 

Udělalo mi radost, že se nám v práci osvědčily homeoffisy, že nám to všechno klapalo, i když jsme se klidně tři měsíce fyzicky neviděli, že umíme máknout a samozřejmě mě potěšily i reálné výsledky našeho snažení. 

Naučila jsem se říct nahlas věci, které jsem se dřív bála vyslovit - například si nastavit jasná pravidla v práci, líp komunikovat ve vztahu, přihlásit se o peníze, upravila jsem "svojí cenu" a stojím si za ní. A víte co? Nikdo s tím nemá problém, nikdo. Fakt se, lidi, nepodceňujte. 

Pochopila jsem, jak důležitý je umět přeorganizovat svoje plány, někdy i svoje postoje a náhled na svět, jak se hodí být flexibilní, mít otevřenou mysl a nekoukat se na věci pouze z jedné strany a jen svým pohledem. A opět se mi potvrdilo, že když něco opravdu chcete, tak to jde. Vždycky to nějak jde!

Často to chce jen poodstoupit o krůček, napočítat do deseti, naklonit hlavu na stranu a hned vidíte řešení. Jen je potřeba tomu těch pár minut klidu dát. To je velké poučení pro mě - neřešit věci s horkou hlavou. 

Dokonce jsem se naučila i víc odpočívat, ale tady mám jetě mezery a hodlám v tom hle směru dál pokračovat a makat na sobě :D 

Říká se, že co nás nezabije, to nás posílí. A ať už byl rok 2020 jakýkoliv, přinesl spoustu poučení a rozhodně mě osobně silnější udělal. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)