O mně

čtvrtek 6. května 2021

Soma n Botanicals: voňavý rituál v přírodní péči o pleť i pokožku

Soma n Botanicals, zní vám to jako zaříkávadlo? Možná... Ve skutečnosti jde ale o kosmetickou značku, která sídlí v Soluni a vyrábí luxusní kosmetiku na bázi přírodních olejů a bylin. Je vhodná pro péči o pleť i pokožku celého těla. A je tak úžasně voňavá, že si mrknutím oka vypěstujete každodenní rituál, který si budete užívat plnými doušky!




Co všechno jsem od Soma n Botanicals vyzkoušela a jak jsem spokojená?


LILAC Šeříkový krém

Jak lépe začít nežli šeříkovám máslem na tělo, které voní úplně, ale úplně stejně jako vykvetlý šeřík venku. Je to balzám nejen na pokožku, ale i na duši. Jen pozor, jsem si skoro jistá, že se na něm dá vypěstovat závislost :D

Obsahuje bambucké máslo, které hydratuje a zjemňuje kůži. Také hroznový olej, který dodává pokožce vitamíny. Pochopitelně nechybí extrakt z šeříku, který kromě omamné vůně stahuje póry, takže zmatňuje a podporuje zdraví pokožky. A jen tak mezi námi, má ještě jednu schopnost - běžně se používá také v aromaterapii k potlačení či odstranění deprese a úzkosti.




VANILLA Vanilkový olej s bergamotem

Moje dvě mega oblíbené ingredience, jejichž spojení je až magické. Miluju tu vůni, miluju ten olejíček celý. Jediné co, člověk si musí zvyknout na aplikaci v rozprašovači, ze začátku jsem měla olej všude, jen ne na požadovaném místě :) 

Kromě toho, že mi bylo jasné, jak božsky bude vonět, jsem si ho vybrala i pro jeho schopnosti - měl by zlepšovat stav jizev a udržovat kůži v dobré formě. Používám ho na svoji ošklivou jizvu na ruce, která je bohužel tak hluboká, že je na ni i tento olej zatím krátký. Záměrně píšu zatím, protože přeci jen jde o přírodní produkt, u kterého se výsledky dostavují později. A uznávám, že okolní maličké jizvičky, které mám od vyndaných stehů, už nejsou tak výrazné jako ještě před dvěma měsíci. 

Co je ale zajímavé a co jsem nevěděla, esenciální olej Bergamot může snížit výskyt jizev a jiných skvrn na kůži. A to hlavně v případě odstraňování známek akné. Olej také působí na pigmentaci pokožky a zesvětluje tmavé skvrny. 




MELON Botanický olejový odličovač

Další senzací pro mě byl olejový melounový odličovač. Umí odstranit odolný make-up, zároveň pleť ale nedráždí, naopak ji posiluje a vyživuje. Je lehounký, na ruce není skoro ani vidět, ale účinný, to on je!

O melounové vůni se snad ani nemá smysl zmiňovat, ale věděli jste, že extrakt z melounu a měsíčku se svými uklidňujícími vlastnostmi pomáhá do hloubky obnovovat buňky pokožky? Já to o melounu netušila. Fakt se mi líbí ten výběr a kombinace jednotlivých ingrediencí, stojí to za to!




MOON Pleťový olej s modrým heřmánkem
 
Přiznám se, heřmánkový olej mi až tak dobře nevoní, ale to se dalo čekat. Voní prostě po heřmánku, což není tak sexy vůně jako vanilka nebo meloun :D Nicméně jeho účinky jsou super. Jednak je na pleti moc příjemný, nijak nelepí, pleť hydratuje a vyživuje. Jak je známo, heřmánek má hojivé a protizánětlivé účinky, je proto vhodný třeba na aknózní pleť, ale také na pleť suchou, podrážděnou a začervenalou. Mně jeho účinky vyhovují skvěle. Olej používám jen na noc. Nejprve se odlíčím, pleť vyčistím a pak si dám do dlaně asi 10 kapiček, vmasíruju do pleti, pár kapek přidám ještě na krk a jdu spát. Ráno jsem jako nová :) 


  

Tak co na tyhle zázraky přírody říkáte? 
Doporučuju vyzkoušet! Najdete je když tak na www.somanbotanicals.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)