O mně

neděle 20. června 2021

Tip na skvělé občerstvení na romantický večer ve dvou

Nebudu lhát, já prostě ráda mlsám! Ráda a kvalitně! A to nejen sladké, ale mlsání je pro mě i dobrý sýr, kvalitní maso nebo výběrové víno. A stejně tak to má i můj muž, výhoda. Takže když si chceme udělat hezký večer nebo něco oslavit, připravíme si doma "zobačku". Tak říkáme zmíněným dobrotám, které si hezky naservírujeme, opečeme k nim čerstvé pečivo a pustíme si k tomu film. Anebo si na "zobačku" zajdeme i někam ven, díky bohu, že už zase můžeme! Tady je můj tip pro vás: Vyzkoušejte eDelikatesy.cz, obchůdek, kde najdete obrovský výběr těch nejlahodnějších španělských delikates. Pak si je odnesete domů anebo vychutnáte přímo na místě... 




Tento malý kousek Španělska je mi ohromně sympatický a není to zdaleka poprvé (a určitě ani naposledy), kdy jsme si tady pochutnali! Respektive tentokrát doma. Vyzkoušeli jsme Tapas box LC a byli jsme opět nadšeni.

Balíček obsahoval:
  • Jamon Iberico de Cebo bez kosti
  • Chorizo iberico cular, Montesano
  • Ovčí sýr, Manchego Semicurado, 3 měsíce zrání, La Casota
  • Olivy marinované česnek a bylinky, Aceitunas Losada
  • Bonito del Norte, Tuňák, La Brújula
  • Červené víno Luis Caňas, Crianza, D.O. Rioja



To vše pečlivě nakrájené a zavakuované, takže stačilo jen nandat na talíř a servírovat. Tuňáka jsem dala na bagetku namazanou máslem, jinak jsem vše jen v podstatě přendala na tác. A jak nám chutnalo? MOC! Muž byl nadšen z masitých kousků, já jsem byla unešena z plného těžkého vína plného tříslovin, mňam. Jako dezert jsme oba ocenili Fíky v Ruby čokoládě, to byla vyloženě slast!




A co je to ten jamón?


Takže jednou pro vždy, aby bylo jasno :D Jamón je španělský název pro vepřovou šunku. Jamón curado je název pro sušenou vepřovou šunku z kýty (zadní) nebo z plece (přední). Jamóny dělíme na jamón serrano, který pochází z masa bílých prasat a jamón ibérico, který se vyrábí z černých iberských prasat (Pata Negra). Už víme? :)

Jak se vám taková večeře líbí? Dejte vědět :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)