O mně

středa 30. června 2021

Víno je láska! Aneb tipy na skvělá vína

Víno je láska, no je to tak, co si budeme povídat. Dřív jsem bývala pivařka, ale od jisté doby, kdy je mi po pivu špatně, začala jsem pít víc víno, až jsem mu naprosto propadla. Miluju kulturu, která je s ním spojená, miluju cestování za vínem, a když to zrovna nejde, pokoukávám po hezkých vinárnách v Praze nebo si kupuju nějakou tu lahvinku domů. 



Nejradši mám výlety za vínem na Moravu, zvlášť, když jsou tam otevřené sklepy. Courat od sklípku ke sklípku, koštovat, pohovořit s vinaři, zazpívat si nějakou tu písničku, to je moje. Oblíbila jsem si Kobylí, Zaječí, Vrbici, Mikulov, Znojmo i Bořetice. Vrbici asi nejvíc, protože tam jsou nejkrásnější sklípky. 

V Praze mám oblíbenou Prosekárnu, protože poslední dobou ujíždíme s mužem oba na Prosíčku. Super víno ale najdete i třeba v kavárně Cafetone, moje další oblíbená vinárna je Charlie Vínko v Myslíkově ulici. Super víno dostanete samozřejmě také Na břehu Rhony nebo v eDelikatesy na Výtoni. 

No a když si mám víno kupovat, nejraději sáhnu po značce Tarapaca. Pokud si mám lahvinku objednat z nějakého e-shopu, mám osvědčený vinoodbodlaku.cz, konkrétně tedy růžová perlivá a šumivá vína. Co je super, tak mají i nealko víno. Ne tedy pro mě, ale leckterá maminka nebo těhotná dáma to jistě ocení :) 

A co vy, pijete víno? A jaké máte nejraději? Dejte mi vědět :) 

1 komentář:

  1. Ano na Moravě je opravdu super spousty dobrého vína ale i jídla a domácích uzenin. A když nejsme na Moravě občas si nějakou tu láhev objednáme tady ale to jen proto že máme rádi i zahraniční vína ale Moravě a sklípku se nic nevyrovná :)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)