Zavařování! Někdo by mohl říct, že to je přežitek ze "staré školy", jiní si ale v dnešní době na domácí produkty velmi potrpí. Já osobně nejsem fanoušek nějakého zdlouhavého domácího procesu v kuchyni, ale tohle, to je hračka! A to díky pomocníkům od Dr. Oetkera. Pojďte se podívat, jak připravit domácí malinovou marmeládu a domácí jahodový sirup.
Navíc je to fakt hračka. Na jahodový sirup jsme si s mamkou připravily kilo jahod, půl litru vody, 250 gramů cukru, 1 balíček Sirupfixu Dr. Oetker a pak už jen stačilo postupovat podle návodu na obalu.
Jahody dáte do hrnce, zalijete je vodou, přivedete k varu a necháte asi 10 minut povařit. Odstavíte, necháte vychladnout, rozmixujete, přidáte cukr, Sirupfix, dobře promícháte ještě chviličku povaříte a nalijete do sklenic.
Náš tip: Někdo sirupy cedí přes sítko nebo gázu, ale my ne, chceme mít kousky ovoce v limčách, které si pak děláme, takže necháváme takto jednoduše a musíme si to jen pochválit :)
Stejně postupujeme, když děláme marmeládu, jen použijeme Gelfix! V tomto případě si i můžete vybrat, jakou ze tří variant zvolíte. 1:1, 2:1 nebo 3:1? Vždy jde o poměr ovoce a cukru. My volíme nejčastěji 3:1, nejsme tak zvyklí doma sladit... Nakonec, my máme život sladký až až :D
Vyzkoušeli jsme jak jahodovo-rebarborový džem, tak i malinovou marmeládu. Oboje se nám fakt povedlo a bylo za chviličku hotovo. Čerstvá marmeláda na křupavém chlebu s máslem byl ten nejlepší víkendový zážitek! Ani vám neřeknu, kolik jsme toho pak všichni doma snědli :)
A co vy? Zavařujete, děláte marmelády, sirupy nebo další dobroty?
Pochlubte se mi!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)