O mně

pátek 30. července 2021

Tipy, jak na domácí sirup a na domácí marmeládu!

Zavařování! Někdo by mohl říct, že to je přežitek ze "staré školy", jiní si ale v dnešní době na domácí produkty velmi potrpí. Já osobně nejsem fanoušek nějakého zdlouhavého domácího procesu v kuchyni, ale tohle, to je hračka! A to díky pomocníkům od Dr. Oetkera. Pojďte se podívat, jak připravit domácí malinovou marmeládu a domácí jahodový sirup. 



Zavařování. To slovo mě jako malou prostě děsilo. Vždycky se mi vybavily dlouhé přípravy a nekonečné čekání, než "to bude". Všude doma jsem pak cítila lák z okurek a vlastně jsem je nakonec ani nejedla. No jooo, jenže udělat si doma takový vlastní jahodový sirup, který si pak dáte s vodou, mátou a ovocem jako správnou domácí limču? A co pak malinový džem, který si namažete na čerstvý chleba s máslem a sníte si ho pěkně v trávě na zahradě? Noo, to už je jiná!

Navíc je to fakt hračka. Na jahodový sirup jsme si s mamkou připravily kilo jahod, půl litru vody, 250 gramů cukru, 1 balíček Sirupfixu Dr. Oetker a pak už jen stačilo postupovat podle návodu na obalu.


 

Jahody dáte do hrnce, zalijete je vodou, přivedete k varu a necháte asi 10 minut povařit. Odstavíte, necháte vychladnout, rozmixujete, přidáte cukr, Sirupfix, dobře promícháte ještě chviličku povaříte a nalijete do sklenic.

Náš tip: Někdo sirupy cedí přes sítko nebo gázu, ale my ne, chceme mít kousky ovoce v limčách, které si pak děláme, takže necháváme takto jednoduše a musíme si to jen pochválit :)





Stejně postupujeme, když děláme marmeládu, jen použijeme Gelfix! V tomto případě si i můžete vybrat, jakou ze tří variant zvolíte. 1:1, 2:1 nebo 3:1? Vždy jde o poměr ovoce a cukru. My volíme nejčastěji 3:1, nejsme tak zvyklí doma sladit... Nakonec, my máme život sladký až až :D 



Vyzkoušeli jsme jak jahodovo-rebarborový džem, tak i malinovou marmeládu. Oboje se nám fakt povedlo a bylo za chviličku hotovo. Čerstvá marmeláda na křupavém chlebu s máslem byl ten nejlepší víkendový zážitek! Ani vám neřeknu, kolik jsme toho pak všichni doma snědli :) 



A co vy? Zavařujete, děláte marmelády, sirupy nebo další dobroty?
Pochlubte se mi! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)