O mně

pátek 7. ledna 2022

Ohlédnutí za rokem 2021: Co jsem se naučila a co mi udělalo radost

Jaký byl můj rok 2021? Za těch 365 dní jsem se toho dost naučila, spoustu věcí mi udělalo radost, potěšilo mě několik nových spoluprací, posílilo mě pár výzev a zase jsem si splnila některé ze svých menších či větších snů... :) 


Mám pár poznatků o sobě i o světě, které jsem minulý rok objevila anebo jsem si potvrdila...

  • Rozhodně pro mě platí, že rodina je to nejdůležitější, co mám a že se o své nejbližší můžu vždycky opřít, zároveň se já snažím být k dispozici jim, a i když se třeba dlouho nevidíme nebo se nám naruší společné plány, pořád se máme rádi a máme jeden druhého.

  • Naučila jsem se být zase sama se sebou, a taky mi došlo, jak moc důležité je „prostě tady občas jen být jeden pro druhého“.

  • Naučila jsem se říct nahlas věci, které jsem se dřív bála vyslovit – například si nastavit jasná pravidla v práci, líp komunikovat ve vztahu, přihlásit se o peníze, upravila jsem „svojí cenu“ a stojím si za ní. A víte co? Nikdo s tím nemá problém, nikdo. Fakt se, lidi, nepodceňujte.

  • Potvrdila jsem si, jak moc důležité je snít a sny si plnit, dávat si cíle a jeden za druhým si odškrtávat. Člověk tak ví, že se posouvá kupředu a ještě má mezitím radost z toho, že dělá věci, které opravdu chce. 

  • Pochopila jsem, jak důležitý je umět přeorganizovat svoje plány, někdy i svoje postoje a náhled na svět, jak se hodí být flexibilní, mít otevřenou mysl a nekoukat se na věci pouze z jedné strany a jen svým pohledem. 

  • A opět se mi potvrdilo, že když něco opravdu chcete, tak to jde. Vždycky to nějak jde! Často to chce jen poodstoupit o krůček, napočítat do deseti, naklonit hlavu na stranu a hned vidíte řešení. Jen je potřeba tomu těch pár minut klidu dát. To je velké poučení pro mě – neřešit věci s horkou hlavou.

  • Dokonce jsem se naučila i víc odpočívat, ale tady mám ještě mezery a hodlám v tomhle směru dál pokračovat a makat na sobě :)

  • Zjistila jsem, že občas stojí za to udělat první krok a třeba po letech zkontaktovat „skoro už zapomenuté“ kamarády. Všichni toho máme hodně a to, že se vám přestali ozývat, nemusí nutně znamenat, že vás nechtějí vidět nebo že se něco po… prostě stačí vzít telefon a zavolat nebo napsat.

  • Potvrdilo se mi, že opravdu nemá smysl čekat na něco zhůry. Pokud něco chcete, musíte pro to něco udělat. A když to uděláte, dostaví se výsledek. Kdo sedí doma za zadku s rukama v kapsách, bude tam takhle sedět i příští rok. V úplně stejné pozici, jestli si rozumíme :)

  • Přesvědčila jsem se o tom, že opravdu hodně záleží na tom, jakými lidmi se obklopujete. Když máte kolem sebe pár osobností, se kterými je vám dobře, můžete se na ně spolehnout, můžete na ně v klidu delegovat svou práci, říct jim naférovku to, co si myslíte, sdílet s nimi své radosti i trable, je to nejvíc!

  • Dělala mi radost každá chvilka strávená efektivně nebo jakkoliv hezkým způsobem, ať už jsem byla jen sama se sebou nebo s rodinou nebo s partnerem… jde o to udělat si to hezký a radovat se z maličkostí, a to se mi daří :)

A ať už byl rok 2021 jakýkoliv, přinesl spoustu poučení a rozhodně mě osobně udělal zase o kousek silnější, tolerantnější, otevřenější, zároveň ve svých názorech pevnější a opět mi potvrdil jednu velkou pravdu – jaký si to uděláš, takový to máš.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)