O mně

pondělí 21. března 2022

Super rychlá večeře: recept na filet z mořské štiky na zeleninovém lůžku Nowaco

Mražená zelenina Nowaco je nedílnou součástí mého mrazáku, a tedy i mé kuchyně. Vždycky mám alespoň dva pytlíčky v zásobě! Proč? Protože je to podle mě jedna z nejkvalitnějších mražených zeleninových směsí a jednak se dost hodí, když potřebujete honem rychle připravit večeři! 



Odborníci se navíc shodují, že se obsah vitamínů v mražené zelenině dá srovnat s obsahem vitamínů v zelenině čerstvé. Ale jen v případě, že si koupíte opravdu kvalitní. A proto mám doma Nowaco!

Nowaco mražená zeleninová směs Zámecká obsahuje velké kousky červené mrkve, žluté mrkve v kombinaci s brokolicí, mini kukuřicí a hrachovými lusky. K masům a hlavně pak k rybě ji naprosto miluju! 

U filetů oceňuji, že v nich nejsou kosti, ryba je rychle hotová a je opravdu lahodná, jemná, dobře se dochucuje a báječně se hodí k rychlé a zdravé večeři. 

Jak na rychlou večeři hotovou do 30 minut? 

Připravte si: 
  • 1 balení Nowaco Premium filety z mořské štiky 350g
  • 1 balení Nowaco mražená zeleninová směs Zámecká 350g
  • misku brambor
  • polovinu citronu
  • 4 snítky rozmarýnu a čerstvou pažitku
  • 3 lžíce másla 
  • bazalkový olej, koření Americké brambory Avokádo 
  • sůl, pepř, další koření dle chuti 



Jak na to? 

- do pekáčku dejte filety Nowaco, osolte, opepřete, dochuťte dle svých preferencí
- k nim přidejte 2 lžíce másla, nakrájejte citron na kolečka a ty položte na filety
- přidejte snítky rozmarýnu a dejte péct na 30 minut na 200 stupňů

- vyberte si malé brambory, omyjte je, rozpulte a dejte na plech 
- pokapejte je bazalkovým olejem a posypejte je kořením na brambory
- dejte je péct na 30 minut na 200 stupňů

- na pánvičku dejte lžíci másla a nechte ho rozehřát 
- poté přidejte sáček hluboce zamražené zeleninové směsi Nowaco 
- lehce osolte, opepřete a zeleninu smažte, dokud nebude horká a měkká 




Jak večeři podávat? 

Zeleninu si nandejte na talíř, vytvořte z ní lůžko, na které dáte filet. K tomu přidejte na talíř brambory, posypejte je čerstvou pažitkou a můžete se do toho pustit. 





Dobrou chuť! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)