O mně

pondělí 27. listopadu 2023

Tip na dárek: Velká knedlíková kuchařka

Myslíte si, že knedlíky jsou nudný pokrm? Znáte bramborové, houskové, možná karlovarské a pak ještě jahodové a tím to pro vás končí? Máte pocit, že kuchařka, notabene o knedlíkách, nemůže být dobrý dárek? Tak bacha! Už jste viděli tuhle parádu? 





Velká knedlíková kuchařka: Veletucet knedlíků v české kuchyni

Takto přehledně popsané recepty na knedlíky na jednom místě na trhu ještě nebyly! Velká knedlíková kuchařka je poklad, který najde využití v každé domácnosti. Oslovuje milovníky dobrého jídla, nadšené kuchtíky, ale i úplné začátečníky v kuchyni napříč generacemi. Velká knedlíková kuchařka nabízí hned veletucet - tedy 144 originálních knedlíkových receptů, všechny jasně popsané, krásně nafocené a vyladěné do posledního detailu. 

Všechny tyto recepty připravil a sepsal nekorunovaný knedlíkový král Petr Kosiner, spoluzakladatel firmy Knedlíky Láznička, společně s food editorkou Kateřinou Bednářovou. O úvodní část, která provází přípravou základních těst i postupů, se postarala již korunovaná královna série Kuchařek pro dceru, Jana Florentýna Zatloukalová.

Já jsem tuhle knedlíkovou bibli dostala jako dárek a musím říct, že nikdy jsem z žádné kuchařky nebyla tak nadšená jako z téhle. Víte, ona má nějaké zvláštní kouzlo. Působí tak strašně mile, jednoduše, přehledně, cítíte se s ní tak sebevědomě a máte chuť vyzkoušet úplně všechno. Když se do ní začtete, máte pocit, jako by vám po boku v kuchyni stála vaše milovaná osoba, maminka, babička nebo starší ségra, která vás krok za krokem učí a vede, jak udělat ten nejlepší pokrm, jaký jen dokážete.

Recept: Svatomartinská kachna s červeným zelím a karlovarským knedlíkem 

A tak i já, skoro úplný začátečník v kuchyni, co se týče knedlíků a obecně české kuchyně, jsem se rozhodla pro křest ohněm - vyzkoušela jsem recept na karlovarské knedlíky, ke kterým jsem dělala podle kuchařky i kachnu (podle receptu na husu) a červené zelí. 



Co se mi totiž na téhle kuchařce ještě líbí, je to, že recepty jsou dotaženy od A do Z včetně všech složek, které k celkovému pokrmu patří. Takže když se rozhodnete pro houskový knedlík, nejen, že máte na výběr x druhů, ale rovnou je k nim připojen i recept na koprovou omáčku. Navíc jak s masem, tak bez masa. No prostě... líbí se mi tyhle na první pohled detaily, maličkosti, které ale dodají celé knize punc dokonalosti. 

A stejně tak najdete v knize recept na celé svatomartinské menu. 







A teď už zpátky k mému snažení v kuchyni... Dělala jsem sice kachnu podle receptu na husu, ale myslím, že to dopadlo skvěle. Byla jsem pochválena, návštěva si pomlaskávala a vůbec nic nezbylo :) 





Tak co říkáte, taky už se vám sbíhají sliny? :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)