Před několika dny jsem měla díky Žena-IN příležitost zúčastnit se představení úplného game changera v kuchyni, a to 100 % limetové šťávy od značky RAUCH. A během zážitkového společného vaření jsem mohla tuhle parádu rovnou i vyzkoušet a ochutnat ve skvělých receptech. A co mě zaujalo nejvíc?
Dohromady jsme vytvořily 4 recepty a naše oblíbená foodblogerka Bohyně kuchyně přinesla ještě dezerty - Limetkový sen (dortík lehounký jako pírko) a bábovku s limetou, po které jsem se já, milovnice bábovek, mohla utlouct a šla jsem si ještě 2x přidat!
Moje kuchtící partička si vybrala na přípravu celkem snadný a na chuť naprosto dokonalý pokrm: Mangovo limetové ceviche. A že nám to šlo pěkně od ruky :)
Potřebovaly jsme:
- 1 velkou červenou cibuli nakrájenou na tenké plátky
- 2 velká zralá manga, oloupaná, vypeckovaná a nakrájená na kostky cca 2x2 cm
- 1 červenou chilli papričku nakrájenou nadrobno
- hrst koriandrových lístků
- sůl na dochucení
- 1 lahvičku limetkové šťávy RAUCH
Jak na to?
- Červenou cibuli vložte na 10 minut do ledové vody, zatímco si připravíte ostatní suroviny.
- Nakrájené mango dejte do mísy a přidejte polovinu limetkové šťávy a sůl.
- Přidejte chilli, poté sceďte cibuli a přidejte ji spolu s lístky koriandru.
- Vše jemně promíchejte, aby se spojilo a poté nechte 5 minut v lednici vychladit a marinovat.
- Podávejte v jednotlivých velkých sklenicích nebo miskách.
Dále se ještě připravovaly:
Krevety v limetové marinádě- 0,5 kg oloupaných krevet
- 1/2 hrnku limetkové šťávy RAUCH
- kůra z 1 limetky
- 1/4 hrnku plus 1 polévkovou lžíci extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky nadrceného česneku
- 1 lžičku chilli prášku
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžičku soli
- 1/4 hrnku čerstvě nasekaného koriandru
- 1 limetku nakrájenou na měsíčky - k podávání
- Ve velké míse smíchejte limetkovou šťávu, 1/4 šálku olivového oleje, česnek, chilli prášek, chilli vločky, kmín a sůl.
- Přidejte krevety do marinády, zakryjte plastovým obalem a dejte na 30 minut do chladničky.
- Zahřejte zbývající olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte krevety a vařte, dokud nebudou růžové a neprůhledné.
- Sundejte z ohně a vmíchejte koriandr. Dochuťte solí a ihned podávejte s měsíčky limetky.
- 2 střední cukety
- 1 smetanový sýr
- 1 lžičku Sriracha pálivé omáčky
- 1 lžíci limetkové šťávy RAUCH
- 1x krabí tyčinky
- 1/2 mrkve nakrájenou na tenké tyčinky
- 1/2 avokáda nakrájeného na kostičky
- 1/2 okurky nakrájené na tenké tyčinky
- 1 lžička opečených sezamových semínek
- Pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte každou cuketu na tenké ploché proužky.
- Dejte cuketu na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby seděla, zatímco budete připravovat zbytek ingrediencí.
- Ve střední misce smíchejte smetanový sýr, Srirachu a limetkovou šťávu.
- Na prkénko položte vodorovně 2 plátky cukety tak, aby dlouhá strana směřovala k vám.
- Navrch rozprostřete tenkou vrstvu smetanového sýra a na levou stranu položte kousek kraba, mrkve, avokáda a okurky.
- Začněte z levé strany a cuketu pevně srolujte. Opakujte se zbývajícími plátky cukety a náplní.
- Před podáváním posypejte sezamovými semínky.
- kilo kuřecích prsou
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky římského kmínu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 polévkovou lžíci extra panenského olivového oleje
- 1/3 hrnku kuřecího vývaru
- 2 polévkové lžíce limetkové šťávy
- 1 polévkovou lžíci medu
- 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru a další na podávání
- špetku drcených vloček červené chilli papričky
- 2 polévkové lžíce majonézy
- šťávu z limetky
- nasekaný koriandr
- sůl, čerstvě mletý černý pepř
- 4 srdce z římských listů
- keříková rajčata
- Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
- Obě strany každého kuřecího prsíčka posypte kmínem a česnekovým práškem, poté dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte kuře na pánev a opékejte dozlatova 6 až 7 minut z každé strany, poté vyjměte kuře z pánve.
- Přidejte kuřecí vývar, limetkovou šťávu a med. Směs přiveďte k varu a poté vmíchejte koriandr a vločky červené papriky.
- Přidejte kuře zpět na pánev a vařte, dokud není kuře zcela propečené.
- Nechte 10 minut odpočinout, poté kuře nakrájejte na malé kousky nebo naporcujte na plátky.
- Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky a přendejte do malé misky.
- Přidejte majonézu, limetkovou šťávu a koriandr a vše dobře promíchejte.
- Dle chuti přidejte sůl a pepř.
- Podávejte na římských listech s rajčaty.
My jsme si akci moooc užily a neskutečně jsme si pochutnaly. A přesvědčily jsme se o tom, jak praktická limetková či citronová šťáva od RAUCH v kuchyni je a jak dobře se s ní pracuje. Navíc její chuť je opravdu 100% limetková, takže všechny pokrmy krásně osvěžila a dodala jim ten správný šmrnc. Mňam! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)