O mně

úterý 8. dubna 2014

Měsíční výzva: Jarní detox - týden druhý

Tak tento článek píšu s mnohem větším nadšením a na rozdíl od toho minulého také s čistým svědomím. Druhý týden mé detox výzvy byl totiž mnohem úspěšnější než ten první. Ale uznávám, že malé selháníčko tam také bylo...
Tentokrát jsem odolala skoro veškerým nástrahám v podobě pizzy, dortíků a dalších lákadel. Jediný den, kdy jsem hřešila, byl pátek, kdy jsem měla teambuilding. Neodolala jsem palačinkám, černému pivu a necelému kousku cheesecaku. Ale popořádku. V pondělí jsem startovala ovocným freshem...



Můj jídelníček se skládal převážně z ovoce a zeleniny, sem tam z kousku tmavého pečiva. Statečně jsem dál pravidelně pila čistící bylinný čaj, zelené čaje, nepila kafe (až na jedno) a téměř vůbec alkohol. Pořád ale platí, že mi dává zabrat jíst pravidelně 5x denně. Nevím, jestli si na to někdy zvyknu, jsem zvyklá na 3 jídla denně a přes to vlak nejede. To je pro mě asi největší problém.

Paprika pečená v troubě plněná mozzarelou, žampiony a sušenými rajčaty s tmavou bagetkou.
K obědu, když stíhám, tak si dělám kuskus se zeleninou nebo ovocné smoothie s cornflakeama a zázvorem, moc dobrá věc! Večeři řeším hlavně zeleninovými saláty.


Se cvičením jsem poc nepokročila, ale aspoň hodně chodím a občas místo toho, abych jela tramvají, jdu raděj pěšky.

Po páteční akci jsem si řekla, že to musím trochu vykompenzovat, a protože mě kolegyně navnadily, že je strašně super pít jeden den jen vodu nebo zelený čaj a nic nejíst, řekla jsem si, že to zkusím. Takže už v pátek v pět odpoledne jsem si nastavila stopku a vydržela jsem to až do neděle ráno, kdy jsem si dala pomeranč. K obědu pak zeleninový salát (paprika, okurka, rajče) a k večeři banán. K tomu hodně zeleného čaje.


Ale upřímně, myslela jsem si, že se budu cítit mnohem líp. Výsledkem měly být návaly energie a skvělý pocit. To se jaksi zapomnělo dostavit. Ale nevadí, zkusím to znovu!

A jak jste na tom se svými detox výzvami vy? Daří se vám? 

5 komentářů:

  1. Já bych prosila návod na ovocné smoothie s kornflejkama! .)

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to dobře, máš supr výdrž :) Půsty občas taky držím a letos se věnuju i různým detoxikacím-psala jsem na blogu :) Je třeba trochu probrat po zimě ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Plánuji nějakou víkendovou detox výzvu, že budu jen na zelenině, ovoci a zelených čajích, ještě nevím, kdy to uskutečněním, ale teď jsem nemocná a kručí mi v žaludku pořád, nějak víc spaluju :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Haha, holky, koukám, že s tím každá svým způsobem bojujeme, tak všem přeju pevnou vůli, já už zase tento týden malinko polevila, takže neděle bude zase jen o vodě :D
    Kamuško, namočím cornflaky do mlíka, připravím si ovoce, které chci do drinku dát (a na které nejsem alergická - takže pomeranč, grep, hroznový víno, banán...) a nakrájím na plátečky kousek zázvoru. Přidám pár lžiček tvarohu nebo bílého jogurtu, cornflaky i s mlíkem taky přihodím a všechno rozšvihám tyčovým mixérem :) Zkoušela jsem přidat i pár oříšků a taky super. A vychází mi vždycky tak půllitr a to je jako sváča akorát :)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)