O mně

středa 16. dubna 2014

Měsíční výzva: Jarní detox - týden třetí

Jsem tu opět se svou slavnou očistou a (ne)pravidelnou aktualizací. Minulý týden byl hektický a náročný, takže tomu odpovídalo i moje stravování a celkový režim-nerežim. No, podívejme se na to znaleckým okem blíže...
Nezačala jsem úplně špatně, to si zas musím uznat. Pěkně zeleninka, čistící čajíčky, vodička, pohyb, čerstvý vzduch... To bylo pondělí a úterý. Středu, čtvrtek a pátek jsem ale strávila každý den 12 hodin v Kauflandu na promo akci. Nakonec i tam jsem byla neustále v pohybu a dokonce jsem se každé ráno hecla, vstala v půl sedmý a šla jsem si vařit zeleninku a mazat cereální chlebíky na sváču. Ale...



Problém byl v tom, že jednak jste neustále mezi lákadly. Stojíte mezi regály plnými dobrot, vidíte zákazníky s narvanými košíky (pak že nemaj prachy), a když si jdete do bufíku sníst svou krabičku plnou zeleniny, lidi kolem vás se cpou voňavými grilovanými kuřaty s bramborovým salátem, pizzou, chlebíčky a kafíčkem se zákusky jako od maminky.


Zkrátka a dobře, rakvičce plněný vaječným likérem a s pařížskou šlehačkou jsem prostě neodolala. Dvakrát... Jinak jsem si jela pěkně to svoje, což jsem pokládala za slušný úspěch vzhledem ke všem těm pokušením.



O víkendu jsem pak jela domů, což byl největší kámen úrazu. V sobotu maminčin smažený květák, který já prostě miluju, večer školní slučák po xx letech, takže asi tak hektolitr piva a nějaký panáky, v neděli pak vařil brácha, což se prostě nedalo odmítnout.


Ale víte co? Dala jsem si do nosu a byla jsem spokojená. Bylo mi fajn. Pošmákla jsem si. A cítila jsem se prostě dobře. Líp, než když celej den piju vodu jako kůň. A přes to všechno, kam přijdu, tak mi lidi říkaj, že jsem zhubla, že mi to sluší a že vypadám dobře. Ha! Takže ono to není v tom, že se člověk má mučit hlady a cpát se kořínky. Stačí alespoň v něčem ustoupit, něco málo na stravě upravit, ale zároveň si taky dopřát to, na co zrovna máte chuť. A i tak se výsledky dostaví. Pozitivní výsledky. A je to tak! Cítím se zatím nejlíp od začátku tohoto roku. I s rakvičkou v břiše!

A jak se daří vám? Cítíte se dobře, nebo trpíte? 

4 komentáře:

  1. Tak to je super, ale mě vždycky připadá, že když takhle zhřeším, tak to pak shazuji týden :D, ale jestli jsi byla neustále v pohybu, tak si určitě nemáš co vyčítat, ale já se přejím a jdu ležet, takže to se pak nemůžu divit :D. Jen tak dál, je to skvělý pocit něčemu odolat :)!

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, to máš pravdu, je to super pocit, ale je to těžký občas teda, to fakt. A pak si právě řeknu, že si přece od svých pětadvaceti nebudu odpírat všechno sladký a nezdravý a prostě sem tam si něco dám. A co :D
    Jen teda nechápu, že tady mám reakce na článek "vtipný" :p :D To teda jako vůbec není vtipný :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ona někdy i ta rakvička k tomu lepšímu pocitu pomůže :-)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)