O mně

pondělí 5. ledna 2015

Měsíční výzva: Povánoční detox

No, milí zlatí, nebudeme si lhát, letošní předvánoční stres a shon a nakonec i samotné Vánoce se na mně podepsaly víc než kdy dřív. Takže je na čase dát svoje tělo zase pěkně do pucu. Tak jsem se rozhodla po dlouhé době rozjet další výzvu - povánoční detox. Dávám si měsíc, kdy na sebe budu opravdu přísná. A pak se uvidí...


Když jsem se zamyslela nad svou životosprávou za poslední měsíc, naprosto jsem se zhrozila. Žádný pitný režim, žádný pohyb, jen samé přežírání a mlsání, do toho spousta alkoholu. Navíc jsem děsně zlenivěla. Asi to nemusím nikomu víc vysvětlovat... Takže to chce změnu, a to okamžitě.

Začínám tedy dnes! 

Včera jsem si nakoupila spoustu ovoce, zeleniny, sucharů a podobně. Také jsem se zásobila detoxikačním bylinkový čajem, přihodila jsem nějaké vitamíny a jako bonus jsem si zaplatila 5x 30 minut lymfodrenáže, na kterou se chystám v průběhu následujících 14 dní. A dneska si jedu vyzvednout činky! Jsem zvědavá, kdy uvidím výsledek, haha.

Co musím změnit? 
- dodržovat přísně pitný režim, alespoň 3 litry denně
- omezit alkohol
- žádné sladkosti, burgery, pizzy a podobná zvěrstva
- omezit co nejvíce pečivo a maso
- jíst menší porce
- nevečeřet po sedmé hodině
- co nejméně jíst v restauraci
- jíst co nejvíce ovoce a zeleniny
- víc pohybu - alespoň domácí posilování a cvičení

Tak uvidíme, jak mi to půjde. Po týdnu se vám přihlásím s aktualizací, jak jsem vše zvládla dodržet. Tak mi držte palce ;)

A co vy, také najíždíte na povánoční očistu? Nebo patříte mezi šťastlivce, kteří to nepotřebují? :)

Foto: photl.com

7 komentářů:

  1. Tak to máme úplně přesná pravidla. Fakt Vánoce byl docela záhul u mě né v tom cukroví, jelikož to nejím, ale prostě nepravidelná strava, neustále nějaká pizza nebo smažený sýr, tuna alkoholu, mám pocit, že jsem za celou dovolenou vypila více alkoholu než obyčejné vody. Takže teď musí přijít opravdu přísný režim :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na to zmenšení porcí zkus prostě pořádně kousat (nepolykat dokud má jídlo stále chuť a tvar), to ti pak bude stačit asi pětina standardní restaurační porce :) Je to teda docela těžký, ale dá se na to zvyknout (pokud to pak neporušíš jako já, tak to je pro tělo obecně velmi zdravý).

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to držím pěsti, ať se Ti pravidla daří dodržovat :) Já se zdravě stravuji, pohyb taky mám, spíš je teď to cvičení pro mě super odrelaxování od učení
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. No presne takto nejako som zhodnotila posledný mesiac aj ja !!:) Ale užsa maká na zlepšení:)

    http://lindatayllor.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji holky za podporu, Kamuš za radu ;) a všem, kdo do toho jde taky, přeju pořádné odhodlání :)

    OdpovědětVymazat
  6. Držím palce :) Myslím, že do toho půjdu s tebou, ale pořád to nějak odkládám :D :/
    ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
  7. Já na nic nenajíždím, v zimě to nemá moc smysl. A navíc teď pořád chodím plavat a bruslit, když je sníh tak lyžovat, takže si myslím, že to stačí. Lymfodrenáže jsou moc dobrý, když jsem hubla, tak mi to hodně pomohlo, ale i tak je k tomu potřeba nějaký pohyb.

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)