O mně

pondělí 29. června 2015

Detox - letní výzva

Jó, no, už jsem tady s tím zase! Tak, jako tomu je každý rok, červen byl i letos prostě velmi náročný měsíc. A to zejména na oslavy a žranice. Celý měsíc se nese ve znamení něčích narozenin, oslavičkách, dortíčkách, tuhle se jde zapít státnice nebo maturita, támhle se zas jede na první letní grilovačku... Zkrátka člověk se ani nenaděje a už aby potřebovat o číslo větší plavky, ve kterých se stejně stydí vylézt mezi lidi. Takže jsem se opět rozhodla pro jeden drastický týden, kdy prostě NEBUDU ŽRÁT! A ten začíná právě dnes!


Nakupila jsem si sice spoustu zdravých věcí, načetla jsem chytré knihy (viz zde), připravila si činky a stáhla si motivační fotky a videa. Nicméně je jasné, že největší překážka je nastavit si to všechno v hlavě. Stáhnout si i do mozku ten "nežrací mód", který by mi zabránil objednat si někde pizzu, dát si ke kafi dortík nebo vypít šest drinků za večer.

Pak si ale řeknu, že přece týden se dá vydržet. Týden člověk vydrží snad i jen o čisté vodě, ne? Tak to prostě jít musí! A pak už si jen udržovat zdravější styl. Dál si třeba jeden den v týdnu "day off", kdy můžu zdlábnout všechno, ale dalších šest dní na sebe budu přísnější. Momentálně to vidím jako skvělý nápad. Uvidíme, co tomu řeknu po třech dnech na okurce a vodě :D

Celé bych to však nazvala takový můj "Time for a change vol. 2" :) V návaznosti na můj předchozí článek zde.



A co vy, máte taky občas potřebu se sebou něco rychle udělat? Jak se udržujete ve formě vy? Dejte mi své tipy, určitě za ně budu ráda ;) A já si jdu dát čaj... Tak mi držte palce :)


7 komentářů:

  1. A proč teda nejdeš na tu akupunkturu, jak jsem na ní byla já? :-) Sice si za to zaplatíš.. ale máš jistotu, že máš napichnutý bod hladu i stresu. Budu k tobě naprosto upřímná, ale každej odborník na zdravou stravu by ti měl říct, že detox je prostě kravina. Sice se ti tělo pročistí, to bych si i myslela, ale když člověk nejí pravidelně a nedostává ty svoje živiny, začne si vše ukládat do tuků.. takže možná zhubneš, ale ubyde ti jen svalová hmota a %tuku v těle se ti zvýší.. což tedy v závěru je úplně k ničemu :-)

    Já ti tady nechci nějak extra radit, sama v tom pořád plavu, ale nejlepší prostě je nechat si od někoho udělat jídelníček - to tě výjde třeba do tisícovky.. a prostě zaplatit si permici někam do posilky nebo na nějaký jiný cvíčo (což tě donutí) a snažit se ten jídelníček dodržovat a na to cvičení docházet. Plus když k tomu přidáš dva litříky čisté vody.. máš do roka postavičku jak ze žurnálu.

    PS: A ten dortíček ke kafi si určitě dát tu a tam můžeš :P

    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím s tebou souhlasit. :-)

      Vymazat
    2. Já si myslím, že takový detoxy jsou taky na nic :). Chce to prostě předělat celej jídelníček a už tak na ten systém najet na pořád i s tím, že si dáš třeba ten jeden den v týdnu, kdy si budeš moct dát co chce. A nebo když ten dortík, tak klidně, pak se třeba jít o to dýl projít nebo nějaký cvíčo, zumbu a no stres :) Podle mě nějaký takový vydržím týden a pak se zase budu cpát od rána do večera, tak ten týden trápení nemá vůbec význam

      Vymazat
  2. To máš určitě pravdu :) já se teď potřebuju pročistit proto, že chci pak začít řešit svoje alergie... tam mě beztak taky napíchaj :D jinak vím, co myslíš, ale určitě bude rozumnější upravit si pak jídelníček na delší dobu... a na cvičení se pokusím taky najet, fakt bych chtěla, jen jsem na tom časově dost blbě :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ad detox, souhlasím s Ketrin. Navíc držet týdenní detoxy... blbost. Dej si jeden den o lehké stravě, pak jeden až dva dny třeba jen na ovoci, zelenině nebo odleželých ov. vločkách ve vodě, jeden den o lehké stravě a pak sice "můžeš" jíst "co bys chtěla", ale když bys začala jíst dlouhodobě zdravě, tak máš super začátek - což doporučuju, mimochodem. A ve zdravé stravě jsou "cheat days" doslova vyžadovány!

    Jestli chceš, poradím s jídelníčkem, s detoxem, s čímkoli, hlavně neblbni týdenní dietou, a nejlépe ještě bez přípravy... to bych ti mohla garantovat, že sebou v průběhu toho týdne sekneš.

    Jinak já taky ráda jím, a zvládám přitom žít, jíst i vařit zdravě, s minimem cukru a bezlepkově:) Všechno jde.

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to je jasný :) asi jsem se špatně vyjádřila, můj detox spočívá v tom, že piju bylinkové čaje, nepiju alkohol!!! jím ovoce, zeleninu a vynechávám všechno smažené, tučné a nezdravé, snažím se pít víc vody a zapojit víc pohyb... nejsem týden o vodě, to ne :) Tento "ozdravný týden" si dávám tak jednou za čtvrt roku a je to v pohodě, vždycky je mi pak mnohem líp a pak i nějaký čas vydržím jíst opravdu zdravě :D tentokrát chci vydržet to opravdu! :)

      Vymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)