O mně

pondělí 6. července 2015

Biokosmetika Stop the Water: Balzám na ruce okurka - limetka

Když jsem dostala možnost vyzkoušet tuhle pro mě zatím neznámou bio kosmetiku, neváhala jsem ani chvilku. Nemohla jsem odolat nápisu Stop The Water While Using Me! Jednak mi to přijde cool, ale zároveň je to moc dobrá myšlenka...
Produkty od Stop the Water While Using Me! neobsahují žádná syntetická barviva a aromata, pouze přírodní vůně z esenciálních olejů. Taktéž žádný silikon, parafín nebo jakékoliv jiné suroviny z ropy.Žádný produkt ani složka nebyly testované na zvířatech.



A protože musím být neustále namazaná, vybrala jsem si balzám na ruce okurka - limetka.
Ať je jakékoli počasí a já jsem v jakémkoli podnebí, moje ruce neustále trpí na přesušení. Tento balzám díky svému složení mé utrpení dost zmírnil. Hydratuje, ale zároveň nezanechává na rukou mastný film, takže hned po namazání můžu zase zasednout k počítači a dál v klidu datlovat na klávesnici.
Mám sice trochu výhrady k parfemaci, ale to je nejspíš takový úděl, že přírodní kosmetika nikdy nebude vonět tak sladce, jak já bych si představovala. 
Na druhou stranu velmi oceňuji balení s pumpičkou, protože nesnáším věčné šroubování víčka, natož pak zpětné zašroubování po použití jakéhokoli krému na ruce.
200 mililitrové balení je navíc pro mě naprosto ideální, mám balzám na stole a jen si vesele pumpuju a hydratuju nejen své dlaně, ale třeba i suchá místa na pažích nebo na loktech. 
To vše s pocitem, že nijak nezatěžujeme životní prostředí. A to se mi líbí.

A proč jsou produkty Stop the Water dražší než běžná kosmetika? Protože přísady pro přírodní kosmetiku jsou citelně nákladnější, než ty které pocházejí z laboratoře. Přípravky od Stop the Water nejsou vyráběny ve velkých množstvích a neobsahují podřadné suroviny – jen skutečnou kvalitu. Například para ořechy, které Stop the Water používá, pocházejí z udržitelného zemědělství z deštného pralesa v Peru a jejich pěstování poskytuje polovinu ročního příjmu tisícům sběračů a jejich rodinám.

Firma založila iniciativu Good Water Projects a podporuje inovativní projekty v oblastech, kde dochází k nedostatku vody. Skoro jedna miliarda lidí na planetě nemá přístup k čisté vodě. Projekt například pomáhá instalovat zařízení na sběr vody z mlhy v Tanzánii.

No nezní to super? Také se vám myšlenka téhle firmy líbí? A máte se značku nějaké své zkušenosti? Dejte mi vědět ;)

3 komentáře:

  1. Mě se hlavně líbí nejen složení,ale i jejich originální balení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Značku neznám, ale zdá se být super! Většinou mi biokosmetika přijde docela nudná, ale tato značka vypadá vážně sympaticky :).

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá značka a jejich iniciativa je super. Ještě jsem od nich nic neměla.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)