O mně

pátek 22. července 2016

#PINKHAIR a péče o barevné vlasy

Když jsem minulý týden přidala svůj poslední článek, potěšily mě vaše komentáře a ohlasy na mé růžové vlasy. A pak mi došlo, že jsem se vám ani pořádně a naplno nepochlubila svou novou barvičkou. Respektive staronovou. Růžové pramínky už si dělám zase pěkných pár měsíců, ale nedávno jsem se rozhodla, že to prostě konečně udělám - že si obarvím celou hlavu :)


Minulý měsíc jsem oslavila své, ehm, prostě narozeniny, a tak jsem se - v zápalu deprese, že už jsem vážně na všechno stará, mám život za sebou a jsem naprosto nezajímavá osoba - rozhodla, že není na co čekat! Naklusala jsem do drogerky a koupila si už dlouho vyhlédnutou barvičku. Večer jsem si dala dvě skleničky vína a naběhla jsem do koupelny. Když jsem po hodině a půl vylezla s parádně křiklavou růžovou hlavou, přítel se na mě podíval a s úsměvem prohlásil: "Babičku trefí!"


Nicméně já jsem byla s výsledkem spokojená. Cítila jsem se dobře a když jsem druhý den vyšla do práce a o víkendu uspořádala rodinnou oslavu, nikdo se nad tou změnou ani nepozastavoval. Chvíli jsem byla dokonce naštvaná:" To jsem jako nikoho nešokovala? Vážně?! "Odpověď byla často stejná: "Ne, Adri, ty už nás nemůžeš šokovat ničím! Ty vlasy jsou super, ale přijde mi, jako bys je takhle měla odjakživa..." Hm, taky dobře :) Jenže jedna věc je vlasy si obarvit a první dva dny s nimi oslňovat okolí, ale druhá věc je se o ně starat a udržet si jak barvu, tak jejich lesk, zdraví a pevnost.



Protože barva je sice krásná, ale vydrží v této podobě jen několik málo umytí, pobyt na slunci jí taky rozhodně nepřidá a cachtání v bazénu už vůbec ne, musím se o vlasy dobře starat. Zmíněné koupání v chlorované vodě a vystavování vlasů slunečním paprsků dělá z hebkých a lesklých vlasů často zadrchané a nevzhledné ptačí hnízdo... Aby se tak nestávalo, mám doma docela velký vlasový arsenál...


Na začátek samozřejmě barvička... 


Šampon a kondicionér pro hustotu vlasů, sérum na oživení konečků a na jejich pozvednutí.
Růžové, jak jinak ;) 


Super věc - bezoplachovací kondicionéry, novinka od Elséve. Modrý na podporu hustoty vlasů, růžový posiluje, dodává vlasům lesk a pomáhá lepšímu rozčesávání. Oba přípravky obsahují vyživující Shine-Care sérum.


Tenhle růžový olejový zázrak používám jako poslední pomoc na roztřepené konečky. Nejen, že je krásně zacelí, vlasy jsou po použití hebké a lesklé, navíc nádherně, opravdu nádherně a dlouhou dobu voní!


A nakonec suchý šampon, ideální pomocník pro barvené vlasy. Batiste je špička, s ním si nemusím mýt vlasy třeba týden, když je potřeba. Miluju! 


A jaké vlasové pomocníky používáte nejraději vy? Dejte vědět ;)


8 komentářů:

  1. love your hair, pink is just perfect, and really suits you amazing xoxo

    www.theninebyivana.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Růžovou na hlavě naprosto miluju sama jsem jí s větší či menší intenzitou několikrát měla. Ale teď už si na to připadám stará :D ale tobě moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo! vlásky vypadají skvěle! já bych se osobně do takové barvy neodvážila a asi by mi ani neslušela, ale tobě sedne perfektně! péče je určitě nutná a já používám různé oleje a masky od Kallosu :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Moc ti to sluší :-) Je fajn, že se v téhle barvě cítíš dobře, já bych na ni neměla asi odvahu :-)) .. A přítel (resp. babička) mě pobavil :D .. Počátkem léta jsem měla nějaký záchvat a potřebu změnit barvu vlasů, tak jsem se rozhodla pro světlé ombré. Koupila jsem si dvě barvy (postupně) a ani jedna z nich mi nechytla. Obě byly s peroxidem, takže to bylo velké překvapení, nevím co se stalo.. Takže nic není vidět, utratila jsem zbytečně přes dvě stovky a ještě mám zničení konečky :( :D .. Dlouhodobě používám kondicionéry od Baley, ty mi vyhovují, hezky voní a jsou za skvělou cenu. Dřív jsem si také kupovala bezoplachový sprej na vlasy Gliss kur. Po něm šly vlasy úžasně lehce rozčesat a asi se k němu vrátím :-)
    Měj se hezky :-)
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je škoda, že ti to nechytlo... :/ Ono ani tak nejde o peníze, jako o to, že se na tu změnu člověk těší a pak prostě nic :/ Tak snad jsi si udělala jiné radosti ;)

      Vymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)