Co je na tuhle dobrotu potřeba?
- 4 lžíce kokosového tuku
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- kousek zázvoru
- 2 lžíce koření garam masala
- 4 lžičky mletého římského kmínu
- 4 lžičky koriandru (koření) - já používám jen čerstvý
- 4 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička cayennského pepře
- 800 g drcených rajčat v plechovce - já používám čerstvá
- 600 g kokosového mléka v plechovce
- 3 hrnky červené čočky Menu Gold
- 2 lžičky soli
- čerstvý koriandr na posypání
- rýže basmati Menu Gold
Na pánev dáte kokosový tuk a osmahnete na něm na jemno nakrájenou cibuli.
Přidáte česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, koření a necháte chutě spojit. Přidáte pokrájená rajčata a kokosové mléko. Promícháte a povaříte tak pět minut. Do vzniklé směsi nasypete červenou čočku a vaříte asi 15 minut. Můžete dolévat vodou. Mezitím si uvaříte rýži, se kterou hotový pokrm podáváte. Dozdobíte čerstvým koriandrem a máte hotovo. Mňam!
Další recept, který jsme si vyzkoušely, a který mě teda hodně mile překvapil, byla hrstková polévka. My jsme dělaly s klobásou, tu jsem si tam ale nedala, takže jak bych si udělala polévku já?
- 1 balení směsi Hrstka Menu Gold
- 2 brambory
- 1 mrkev
- 200 g čerstvého špenátu
- sůl
- pepř
- olej
- trochu zakysané smetany (není nutné)
- zelená petrželová nať
Jak na ni?
Polévkovou směs uvařím podle návodu na obalu. V druhém hrnci si připravím brambory společně s mrkví nakrájenou na kolečka. Až je obojí měkké, smíchám to v jednom hrnci společně s vodou z brambor. Polévku dochutím pepřem a solí a přidám nasekaný špenát. Podávám se smetanou a petrželkou. Kdo má chuť, přidá i na oleji osmahnutou klobásku nakrájenou na kolečka.
Posledním receptem, který jsem si vyzkoušela, byly fazolové brownies. Jéé, to vám byla dobrota!
Ingredience na asi 24 kousků:
- 50 g prášku z nepražených kakaových bobů
- 1 balíček bezfosfátového kypřícího prášku do pečiva
- 350g do měkka uvařených červených, barevných nebo purpurových fazolí Menu Gold
- 100 g hladké rýžové mouky
- 50 g třtinového cukru (za mě by nemuselo být)
- 2 ks banánu
- 1,5 dl rýžového mléko
Jak na ně?
Akci jsem si parádně užila v krásném prostředí Tančící kuchyně a ve společnosti milých blogerek a čtenářek magazínu Žena-IN. A hlavně jsem si fáááákt pochutnala :)
Jak už jsem říkala, protože z těchto surovin vařím už dlouho a pravidelně, brzy vám sem přidám i další recepty, které se mi osvědčily ;)
A jak jste na tom s konzumací luštěnin vy? Máte rádi? A jaký druh máte nejradši? Dejte mi vědět :)
To musela být super akce. Fazolové brownies mě zaujalo asi nejvíce. :-)
OdpovědětVymazatwelcometomyworld
Fazolové brawnies? Tak to musím vyzkoušet. Na takovou akci bych šla moc ráda, bohužel je Praha daleko :-(
OdpovědětVymazatO všem? Ovšem!