O mně

pátek 16. března 2018

Kulinářský event s Menu Gold i s recepty

Začátkem měsíce jsem byla díky spolupráci s Žena-IN pozvaná na kulinářský event společnosti La Food, kde jsme s holkama připravovaly samé luštěninové dobroty z produktů MENU GOLD, specialistou na rýži, luštěniny a těstoviny. Jak jistě víte, kvůli své histaminové intoleranci musím vařit a stravovat se dost opatrně. Rýže, a hlavně pak luštěniny právě od Menu Gold patří mezi moje nejčastější suroviny, ze kterých vařím a na kterých si téměř denně pochutnávám. Takže jsem tuhle akci uvítala s největším nadšením! Pojďte taky trochu ochutnat ;)



Největší radost mi udělal recept na moje asi nejoblíbenější jídlo z červené čočky: Tikka masala.

Co je na tuhle dobrotu potřeba?
  • 4 lžíce kokosového tuku
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • kousek zázvoru
  • 2 lžíce koření garam masala
  • 4 lžičky mletého římského kmínu
  • 4 lžičky koriandru (koření) - já používám jen čerstvý
  • 4 lžičky sladké papriky
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička cayennského pepře
  • 800 g drcených rajčat v plechovce - já používám čerstvá
  • 600 g kokosového mléka v plechovce
  • 3 hrnky červené čočky Menu Gold
  • 2 lžičky soli
  • čerstvý koriandr na posypání
  • rýže basmati Menu Gold
Jak na to? 

Na pánev dáte kokosový tuk a osmahnete na něm na jemno nakrájenou cibuli.
Přidáte česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, koření a necháte chutě spojit. Přidáte pokrájená rajčata a kokosové mléko. Promícháte a povaříte tak pět minut. Do vzniklé směsi nasypete červenou čočku a vaříte asi 15 minut. Můžete dolévat vodou. Mezitím si uvaříte rýži, se kterou hotový pokrm podáváte. Dozdobíte čerstvým koriandrem a máte hotovo. Mňam!


Další recept, který jsme si vyzkoušely, a který mě teda hodně mile překvapil, byla hrstková polévka. My jsme dělaly s klobásou, tu jsem si tam ale nedala, takže jak bych si udělala polévku já?
  • 1 balení směsi Hrstka Menu Gold
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 200 g čerstvého špenátu
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • trochu zakysané smetany (není nutné)
  • zelená petrželová nať
Jak na ni? 

Polévkovou směs uvařím podle návodu na obalu. V druhém hrnci si připravím brambory společně s mrkví nakrájenou na kolečka. Až je obojí měkké, smíchám to v jednom hrnci společně s vodou z brambor. Polévku dochutím pepřem a solí a přidám nasekaný špenát. Podávám se smetanou a petrželkou. Kdo má chuť, přidá i na oleji osmahnutou klobásku nakrájenou na kolečka. 


Posledním receptem, který jsem si vyzkoušela, byly fazolové brownies. Jéé, to vám byla dobrota! 
Ingredience na asi 24 kousků: 
  • 50 g prášku z nepražených kakaových bobů
  • 1 balíček bezfosfátového kypřícího prášku do pečiva
  • 350g do měkka uvařených červených, barevných nebo purpurových fazolí Menu Gold
  • 100 g hladké rýžové mouky
  • 50 g třtinového cukru (za mě by nemuselo být)
  • 2 ks banánu
  • 1,5 dl rýžového mléko
Jak na ně? 
Do mísy nasypete fazole, přidáte banán a nalijete mléko. Všechno společně rozmixujete dohladka. Přidáte mouku, cukr, prášek do pečiva a prášek z kakaových bobů. Těsto na fazolové brownies  promícháte. Vymažete plech máslem nebo olejem a vysypete moukou (můžete samozřejmě použít pečící papír). Těsto nalijte na plech (můžete použít i tyhle praktické keramické mističky) a pečte asi 30 minut na 180 °C, dokud povrch nepopraská. Tadá, je hotovo! Dozdobte jahodami a případně i zakysanou smetanou. 



Akci jsem si parádně užila v krásném prostředí Tančící kuchyně a ve společnosti milých blogerek a čtenářek magazínu Žena-IN. A hlavně jsem si fáááákt pochutnala :)
Jak už jsem říkala, protože z těchto surovin vařím už dlouho a pravidelně, brzy vám sem přidám i další recepty, které se mi osvědčily ;)

A jak jste na tom s konzumací luštěnin vy? Máte rádi? A jaký druh máte nejradši? Dejte mi vědět :)



2 komentáře:

  1. To musela být super akce. Fazolové brownies mě zaujalo asi nejvíce. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Fazolové brawnies? Tak to musím vyzkoušet. Na takovou akci bych šla moc ráda, bohužel je Praha daleko :-(
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)