O mně

středa 18. dubna 2018

Jaké jsou nové produkty "Tesco Free From"?

Značka Tesco přišla s novou edicí potravin nazvanou jednoduše "Free From", což znamená, že si teď na své přijdou i lidi, kteří mají intoleranci na lepek a lakózu, v nabídce jsou třeba i bezvaječné těstoviny... Díky spolupráci s Žena-IN jsem měla možnost nějaké dobroty vyzkoušet a ochutnat. Tak se na to mrkneme společně, ne?


Tesco Free From Musli s rozinkami, kokosem, lískovými ořechy a mandlemi.
Tyhle musli jsem si oblíbila k snídani, dávám si je nejčastěji s jogurtem anebo s mlékem. Občas přidám i čerstvý banán nebo hroznové víno. Takové snídani nemám pak co vytknout a dávám musli pět hvězdiček z pěti. Víc info se dočtete případně tady


Další formou skvělé snídaně, kterou jsem si v posledních měsících oblíbila, je kaše. Tahle směs na přípravu instantní kaše bez lepku je složená z jáhlových a rýžových vloček, rýžové mouky, cukru, kukuřičného škrobu a soli. Zalitá vodou nebo rýžovým mlékem, posypaná skořicí nebo kokosem a doplněná čerstvým nebo sušeným ovocem, případně ořechy nebo semínky je super!


Chlebové mini tyčinky bez lepku jsou sice chytře řešené - krabice obsahuje dva pytlíky po asi 60 g tyčinek, takže můžete mlsat nadvakrát a tyčinky budou i podruhé čerstvé, nicméně mě úplně neoslnily. Bohužel, přišly mi dost suché a tvrdé. Ale chuťově nebyly špatné. 


Arašídová tyčika s mandlemi a pistáciemi polomáčená v čokoládě je také bez lepku. Vyloženě zdravé mlsání to není, ale chuťově je moc dobrá.


No a nakonec je super, že jsou běžně k dostání právě takové těstoviny, jako jsou tyhle - bez lepku, bez mléka, bez vajec a bez dalších obilovin. Příprava je úplně stejná jako u jakýchkoli jiných - osolíte a vaříte 10 - 12 minut. Chuťově jsou za mě úplně ok. 



Znáte tyhle potraviny? Co na ně říkáte? Anebo máte obíbené jiné "free" "free" dobroty?
Dejte mi vědět ;)

1 komentář:

  1. O téhle nové řadě z Tesca jsem slyšela a něco málo i četla, ale stále se do Tesca nemohu dostat. Musím si najít konečně čas, udělat návštěvu v Tescu a něco vyzkoušet :-) tyhle zdravé, zajímavé řady ohledně stravy jsou něco pro mě!! :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)