O mně

pondělí 9. července 2018

Vyzkoušeno: Přírodní tuhé olivové mýdlo

O svých problémech s přecitlivělou a alergickou pokožkou jsem se zmiňovala už několikrát, takže všichni moc dobře víte, jak nedobře na tom moje kůže umí být. Proto dost často řeším a hledám nové alternativy, jak příznaky, které mám kvůli histaminové intoleranci, zmírnit, ideálně úplně odbourat. V poslední době jsem se málo hlídala a můj stav se okamžitě hodně zhoršil. A tak jsem opět začala zjišťovat, co by mi mohlo ještě tak pomoct. A celkem se mi osvědčilo tohle řecké mejdlíčko.


Vyzkoušela jsem olivové mýdlo s levandulí a heřmánkem pro zklidnění kůže. Jde o přírodní produkt, který obsahuje extrapanenský olivový olej, kokosový olej, mandlový olej, avokádový olej, bambucké máslo, esenciální oleje z cedrového dřeva, levandule a heřmánku. To složení zní naprosto báječně!


A co tohle mýdlo umí? 

Oleje z kokosu a sladké mandle pomáhají zmírnit podráždění, záněty a svědění. Jsou vhodné pro suchou a citlivou kůži. Levandule působí antisepticky, avokádový olej, který je bohatý na vitamíny A, D & E, a stejně jako heřmábek - má hojivé a regenerační účinky na popraskanou kůži. Bambucké máslo zmírňuje kožní problémy, jako jsou ekzémy, jizvy a jiná poranění. Cedrové dřevo ulevuje od svědění a ve všech mýdlech fixuje aroma esenciálních olejů.



Takže přesto, že se pro lidi s problémy, jako mám já, mýdlo vlastně vůbec nedoporučuje, je třeba říct, že není mýdlo jako mýdlo. Tohle mýdlo hydratuje a hlavně zklidňuje pokožku a může se používat na obličej, ruce i tělo. Mýdlo příjemně přírodně voní a dělá jemnou pěnu, která je jako pohlazení. 


K dostání jsou ještě další varianty jako například Olivové mýdlo Eukalyptus a levandule, Olivové mýdlo Verbena a jasmín, Olivové mýdlo Růžové dřevo a heřmánek a další. K dostání jsou na e-shopu Zesto.cz, tak určitě koukněte, není to zdaleka jediný zajímavý produkt, který tam najdete ;)


2 komentáře:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)