O mně

neděle 18. listopadu 2018

Nový člen domácnosti: Nespresso Lattissima One

Pamatujete, jak jsem vám před několika měsíci psala o tom, že jsem byla na akci Nespresso na zajímavém povídání o kávě? Kromě toho, že jsme se v milé společnosti dozvěděli spoustu zajímavostí, tak nám byl představen tehdy úplně nový kávovar Lattissima One. Už tehdy mě dostal a okamžitě jsem si ho zamilovala. No, a teď ho mám konečně doma, svůj vlastní, a miluju ho ještě víc!


Jeden Nespresso kávovar jsem už měla, koupila jsem si ho asi před 3 roky a byla jsem s ním dost spokojená. Nicméně neuměl šlehat mléko. Tehdy mi to stačilo, ale od té doby, co mám přítele, který pije zásadně latté, (princezna), tak jsem se začala poohlížet po kávovaru, který ho zvládne.


Nicméně mě vždycky odradily ty velké nádoby na mléko, kdy pořádně nevíte, kolik čeho kam nalít, abyste měli dokonalou kávu a nic vám nezbývalo. Nesnáším plýtvání a povalování zbylého mléka někde v nádobkách po lince a pak v ledničce. No, a pak jsem objevila Lattissima One.


Kromě toho, že se mi líbí designově a skvěle mi sedí do bytu, tak oceňuju právě řešení nádobky na mléko. Je malá - s objemem 0, 12 litru a má dvě rysky - první je přesné množství mléka na cappuccino, druhá je přesně odměřené množství na latté. Mléko se vypotřebuje vždy úplně všechno, takže žádné vylévání nebo schovávání v lednici. Paráda! Nádržka na vodu má objem 1 litr.


V tomhle kávovaru tedy připravíte espresso, cappuccino, lungo, latte i macchiato. Příkon má 1 400 W a tlak 19 barů. Funguje úplně jednoduše, zapnete ho zmáčknutím jakéhokoli tlačítka, necháte chviličku nahřát a už to jede.


Momentálně jsem se zásobila jednak ještě předchozí limitkou kapslí Master Origin, o kreté jsem už také psala, tak i tou nejnovější - inspirovanou Paříží. Takže si teď ujíždím na pralinkové, makronkové i typicky pařížsky hořké a poctivé kávě a jsem úplně happy :) Určitě stojí za vyzkoušení. A jestli nemáte doma Nespresso, tak se někdy zastavnte na kafe u mě ;)




Máte doma kávovar? Anebo kapslovou kávu odsuzujete? Dejte mi vědět :)

6 komentářů:

  1. Tak ten je nádherný! Asi si ho doprajem pod stromček :D

    OdpovědětVymazat
  2. tak ten je krásny! :) mne osobne teda Nespresso veľmi nechutí, ale je pravda, že som ešte neskúsila všetky druhy kapsuliek :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je fakt důležitý najít si tu svou oblíbenou, protože jich mají opravdu hodně. Já jsem si našla asi 3 fakt top a jsem úplně happy :)

      Vymazat
  3. Já na kapsle nechci, ale chci přímo na zrnka, tak snad najdu nějaký dobrý :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. To je všechno tak krásně designově vymyšlené :))

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)