O mně

pátek 2. srpna 2019

Dekorativka z lékárny: Stojí Physicians Formula za to?

Když konečně přišla do českých lékáren značka dekorativní kosmetiky Physicians Formula, byl to obrovský boom. Stojany vyprodané, spotřebitelky natěšené, Instagram plný fotek... Nedalo mi to a pár kousků jsem si také pořídila.
Nejprve bych vám ráda ukázala produkt pro Physicians Formula asi nejkultovnější. Jde o bronzer s brazilským máslem Murumuru. A potom mrkneme na rozjasňovač a také na multifunkční paletku. Žádné předešlé zkušenosti jsem neměla, takže jsem se rovnou vrhla do testování. No a co po několika měsících na tuhle značku říkám?


Physicians Formula Butter Bronzer s brazilským máslem Murumuru
Obal zaujme na první pohled a hned po otevření vás okouzlí vůně Pinacolady. No fakt. Textura je bohatá a krémová, jemně namletá, ihned po aplikaci se zapracuje do pleti, kterou krásně sjednotí. Produkt obsahuje brazilské máslo Murumuru, máslo z kakaovníku a tucumy. Silná směs z Amazonie je plná esenciálních mastných kyselin a provitaminů, které pleť vyživují a vyhlazují, to mohu potvrdit, vůbec pleť nevysušuje. Navíc je vhodný i pro citlivky. 

Protože mně nevadí tmavší odstíny, celkem mi bronzer sedne, ale nemyslím si, že by byl pro úplně světlé typy. Bohužel mi nepřijde, že by nějak extra rozjasňoval, spíš naopak zmatňuje, což si já osobně u bronzerů úplně nepřeju. V polovině dne pak zapomene i na to a moje T-zóna je lesklá, takže sahám po svém oblíbeném pudru, abych vše napravila. 


Physicians Formula Powder Palette Pudr s minerálním perlovým extraktem
Zato minerální perlový extrakt vytvoří parádní efekt rozjasněné, skoro až zářivé pleti. Navíc poskytuje pleti ochranu a výživu. Převládají v něm spíše zlatavé odstíny, takže na léto je úplně ideální. Líbí se mi, že nepráší a opravdu na pleti drží. Balení je s integrovaným zrcátkem a štětečkem. 


Physicians Formula Shimmer Strips All-in-1 Multifunkční paletka na tvář a oči
Paletka vypadá na první pohled opravdu dokonale, luxusně, božsky. Při používání mě ale trochu zklamala. Odstíny jsou hodně světlounké a málo pigmentované. Paletku používám tedy jen na oční víčka jakožto oční stíny, nevím, jak by se hnědé odstíny hodily na pleť místo rozjasňovače nebo bronzeru, jak se doporučuje v popisu produktu... Takže zde nejvíc oceňuju obal včetně zrcátka a aplikátoru. Stíny mě samy o sobě moc nezaujaly a během dne navíc z víčka celkem mizí anebo se slévají do jedné barvy, pokud se odhodláte ráno ke stínování. 


Takhle pak vypadají produkty v akci: 


Bronzer a rozjasňovač - zde oba celkem světlounké, na obličeji se zdají výraznější, ale ne o moc. Bronzer jde spíše do oranžova, což je vidět i tady. 


Paletka stínů - všechny hodně světlé, moc nedrží na kůži, hodí se mi třeba jako rozjasňovač očí pod obočí. 

Byť mám všechny tři produkty už několik měsíců a sem tam jim dám ještě šanci, žádný z nich si nenašel pravidelné místečko v mé kosmetické taštičce. 

A co vy, znáte kosmetiku Physicians Formula? Používáte? Máte rády? :) 


1 komentář:

  1. Já mám jeden makeup, ale moc ho nepoužívám, hůř se roztírá. Potom řasenku, která sice drží a je sytá, ale jakmile zmizí zevnitř rtů, jde pak špatně domalovat. Když ji chci setřít úplně, tak to taky nejde, jen odličovačem, přirovnala bych ji zhruba k Dermacolu. Pak mám jednu řasenku, která mě taky moc nenadchla a linky ve fixu, ty jsou fajn. Co mi vadí jsou zbytečné plastové obaly a krabičky u některý produktů.

    Kriss

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)