O mně

čtvrtek 4. července 2019

Grilovačka s Žena-IN a dobrotami vlastních značek Kauflandu

Minulý týden jsem slavila svátek, a tak přišlo více než vhod pozvání od Žena-IN na jejich grilovačku, tentokrát pod taktovkou značek z obchodu Kaufland. V tom šíleném horku, které bylo, jsme se sešli v příjemném prostředí zelené zahrádky přímo u redakce, kde jsme měli možnost ochutnat spoustu dobrot. No, co vám budu povídat, burger a Prosecco já nikdy neodmítnu, že :) 



Burger, to je moje a vy to víte! Takže připravit si vlastní bulku byla úplná slast. Kromě čerstvého masa nechyběla ani slanina, chedar, karamelizovaná cibulka, salát a BBQ omáčka. Pecka prostě!

Zmíněné maso můžete v Kauflandu koupit buďto jako klasické mleté, které si doma naporcujete a dochutíte, anebo můžete sáhnout už po hotových plackách - burgerech, které jen hodíte na gril bez jakýchkoliv dalších starostí. Ochutnala jsem obě varianty a oběma dávám palec nahoru.


Dál jsme si pochutnali na grilované krkovici, grilovaném ananasu a pečených bramborech. K tomu všemu jsme měli připravené zeleninové salátky a dipy, které byly taky naprosto fantastické!

Mimo klasická masa nabízí Kaufland i několik typů čerstvých klobás ideálních na gril, například se sušenými rajčaty, cibulkou nebo hořčičnými semínky. Najdete mezi nimi i varianty bez lepku. Opět palec hore!


Kaufland má dokonce i vlastní značku Cultura Vini, která zahrnuje vína z několika kontinentů, která vybrali jeho sommelieři a vinařští experti. Je to výběr toho nejlepšího z celého světa, například vína francouzská, italská, španělská, australská, kalifornská nebo jihoafrická. Všechna jsou v kontrolované kvalitě, s etiketou, ze které lze vyčíst zemi a oblast vinohradnictví, podrobnosti o chuti a vůni vína, kolik procent alkoholu obsahuje i teplotu servírování. 


Já jsem hned na uvítání ochutnala Prosecco Cultura vini, které má vůni i chuť ovocných tónů, je svěží a obsahuje tak akorát příjemnou kyselinku. Mně osobně tedy moc chutnalo! Ke grilovanému masu jsem si potom dala Cabernet Sauvignon Cultura Vini z Chile. Chilská vína miluju ze všeho nejvíc, jsou ovocná, plná, tak akorát těžká a lahodná. A přesně takové bylo i již zmíněné kauflanďácké. 

Dobré víno dokážu ocenit a hlavně si na něm opravdu pochutnat, tohle jsem si vyloženě užila :) 
Pro ty, kdo mají rádi naopak bílé, což je třeba můj přítel, můžu doporučit italský Pinot Grigio Cultura Vini se svěžím aroma hrušek, které se hodí k drůbežímu masu, rybám nebo zelenině.

A to vše za přijatelné ceny! No není to paráda? :) 

1 komentář:

  1. Mňam, ten burger vypadá úžasně, také burgery miuji. Viděla jsem na IG fotky a stories z akce a slitala jsem :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)