O mně

pondělí 1. července 2019

Jak na domácí ovocný sirup?

Každá nová spolupráce je pro mě tak trochu výzva. Dost mě baví, s jakými nápady přichází samy firmy a občas se na brief vyloženě těším. Tentokrát přede mnou stálo téma domácí sirupy. Nikdy předtím jsem se do ničeho takového nepouštěla a upřímně, sama bych se k tomu asi ani nikdy neodhodlala. Byť udělat si vlastní domácí ovocný sirup zní dost cool. Proto jsem tuhle challenge přijala... a víte co? Byla to úplná hračka! 


Stačilo mi nakoupit jen půl kila jahod, balení malin, vyhrabat doma cukr a použít Sirupfix - směs na přípravu sirupů od Dr.Oetkera. Postup je strašně jednoduchý. 



Omyjete ovoce, pokrájíte ho na malé kousky, přidáte vodu (na půl kila ovoce půl litru vody) a 5-10 minut vaříte. Necháte vystydnout, smícháte Sirupfix a cukrem (na půl kila ovoce půl kila cukru, ale já jsem tedy dala tak 100 gramů, nejsem zvyklá sladit a jahůdky jsme měli sladké dost). Zase vše povaříte a necháte přes noc v ledničce. Druhý den zcedíte přes sítko nebo gázu, nalahvičkujete a máte hotovo! Já jsem hotovou směs ani necedila, máme rádi velké kousky ovoce. 



Můj tip: 
Sirupy se klasicky zalévají vodou, ale já jsem při nedávné návštěvě Prosekárny okoukala, že se mohou zalévat i Proseccem :) A to nadchlo jak mě, tak přítele. Takže si teď dáváme jako super summer drink Prosecco s domácím jahodovo-malinovým sirupem. A to zní teprve cool! :) 


Tak co na to říkáte? Pustíte se také do domácího sirupu? ;) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)