O mně

středa 17. července 2019

Špatný vs. chytrý nákup opalovacích krémů od Vichy

Tak jsem zase nakoupila! Ach jo, já mám letos na ty krémy s SPF 50 opravdu smůlu. Pamatujete si, jak jsem si nejprve objednala s velkým očekáváním novinku od Biodermy Photoderm Nude Touch? To byl velký průser a nakonec se mi podařilo ho vyreklamovat a vrátit. Pak jsem vyzkoušela další novinku, tentokrát CC krém od Kiehls. Po několikerém vyzkoušení musím říct, že ani ten mi nesedí, je na mě moc oranžový, na pleti nedrží a špiní všechno kolem, bohužel. A tak jsem sáhla po mé oblíbené značce na opalováky Vichy s vidinou, že nemůžu šlápnout vedle... Hmm, chyba. 


U Vichy mám pár věcí ozkoušených a jsem s nimi spokojená. Jenže chtěla jsem zkusit něco nového. Respektive opravdu dlouho toužím po krému, který by měl SPF 50 a ještě k tomu krycí schopnosti. Když jsem tento příslib zahlédla u Vichy v podobě krému proti tmavým skvrnám s SPF 50, neváhala jsem a už jsem ho měla v nákupním košíku. To, že kryje, má takhle vysoké SPF a ještě chrání proti vzniku pigmentových skvrn mě doopravdy nadchlo. Jenže... 

Ten krém je průser úplně stejně jako ty předtím! Jednak je strašlivě mastný, hutný, do pleti se vůbec nevpije a zůstává na povrchu. Po celkem zdlouhavé aplikaci, aby obličej vypadal sjednoceně, jsem se leskla jako zlaté prasátko. 


Takže následovalo pudrování, které sice stáhlo lesk, ale pudr pochopitelně začal pracovat s mastným krémem a na obličeji vytvářel mapy, fleky a celkový efekt byl velice nehezký. Navíc ani po této proceduře krém nedržel, stačilo se jen letmo dotknout obličeje a hned bylo kus "make-upu" pryč. 

Nedokážu si pak představit, jak může krém chránit proti slunečnímu záření, případně působit proti pigmentovým skvrnám, když nevydrží na pleti ani prvních pár minut po nanesení?! 

Celkový efekt i dojem byl strašný, vůbec mě nenapadá, kam bych tento krém mohla nosit, takže za mě bohužel palec dolů a další zbytečně vyhozené peníze :( 



Oproti tomu Anti-Age krém s SPF 50 mě potěšil. Kromě toho, že se dobře roztírá, celkem v pohodě se také vpíjí do kůže, protože není tak hutný. Voní jako klasický opalovák, a i když přes něj dám make-up a pudr, žádnou neplechu nedělá. 

Navíc je obohacen o výtažek z fermentovaného černého čaje, který bojuje proti známkám stárnutí a zlepšuje zářivost pleti. Složení obsahuje také výtažek z ovoce Camu camu s vysokým obsahem vitaminu C, má antioxidační účinek a chrání pleť proti vnějšímu podráždění. 

Po celém dni na slunku jsme s ním spokojená, takže aspoň něco! :) 


Máte zkušenosti s krémy Vichy?
Ještě jeden, který vám mohu doporučit, je tahle padesátka ve spreji ;)
 


2 komentáře:

  1. Ach, aspoň keby všetky tieto zázraky nestáli také peniaze :/
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  2. To mi povídej! :D Ale jeden dobrý tip - na e-shopu Dr. Maxe stály tyhle krémy skoro o polovinu méně než v kamenné lékárně ;)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)