O mně

pondělí 11. listopadu 2019

Tip: Co navštívit v Lužických horách?

Musím se přiznat, že ještě minulý týden jsem neměla absolutně tušení, kolik přírodních skvostů skrývají Lužické hory. Díky spolupráci s Libereckým krajem jsem tam ale vyrazila a nestačila jsem se divit. A tak mám pro vás pár tipů, kam vyrazit na výlet, kam za dobrým jídlem a kde je skvělé ubytování.


Protože toho bylo opravdu hodně, co jsem za jeden víkend stihla, rozdělím své povídání do více článků. A v tomhle prvním vám dám pár tipů na to, co v Lužických horách vidět. Rovnou říkám, že vše, co jsem navštívila, bylo naprsoto děti friendly, psi friendly, relax friendly, gastro friendly a instafriendly!

Co mě zaujalo asi úplně nejvíc (protože instafriendly), byla Panská skála. Sice jsme měli fakt ošklivý počasí, ale i tak jsem si tam přišla jako v pohádce. A to nejen kvůli tomu, že byla mlha přede mnou, mlha za mnou... ale Panská skála je naprosto magické místo, kam se rozhodně chci ještě vrátit, až bude hezky a přivézt si další kupu prosluněných fotek.



Víc fotek najdete na mém Instagramu ;) 

Pokud se chystáte na výlet s dětmi, mám skvělý tipy! Jedním je Meixnerova stezka v Prysku, kde se vydáte po jednotlivých stanovištích, kde jsou různé opičí dráhy, prolézačky a úkoly, na kterých se vyřádí jak dítka, tak i dospělí. Třeba mého přítele to bavilo moc! :D



Dalším tipem, kam vezměte i děti, je Naučná stezka za polevskými obry - tedy procházka kolem obřích stromů, u kterých je také vždy nějaké zajímavé povídání nebo úkol a pochopitelně vše dělané zábavnou formou.



A tím ještě nekončím. Ještě jedno místo totitž stojí za zmínku. Jsou jím Sloupské skály, kde najdete interaktivní naučnou stezku Sloup. Na ní, pokud se vám bude chtít do výšky, objevíte i přírodní divadlo, které je teda fakt parádní, a nakonec můžete dojít až na vyhlídku a prohlédnout si celý kraj pěkně svrchu.



A pokud je tady někdo zaměřený spíš na umění, může se zastavit ve sklárně Pačinek, kde se dají prohlédnou a rovnou i koupit opravdické skvosty. Tu najdete v Kunraticích u Cvikova. Všechno, co zde uvidíte, je ruční práce jednoho z nejvýznamnějších současných uměleckých sklářů široko daleko.



A v dalším článku vám představím naprosto super ubytování, kam také stojí za to vyrazit - ať už v páru, tak klidně s dětmi a celou rodinou. Bylo to totiž bydlení na ranči. Ale o tom až příště ;)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)