O mně

neděle 12. července 2020

Dva zdravé recepty na rychlý oběd i večeři s Bonduelle

Před časem jsem byla díky spolupráci s Žena-In na krásné kulinářské akci, kde jsme objevovali nové dobroty z kuchyně Bonduelle a Gran Moravia. O sýru Grilami jsem vám psala v nedávném článku, teď vám ukážu dva super rychlé a zdravé recepty s novinkami od Bonduelle.



Jak jsem už psala, miluju alternativní těstoviny. Značka Bonduelle představila hned 3 novinky z řady Légumio - fusilli z cizrny a kukuřičné mouky, penne z červené čočky a mrkve a penne ze zeleného hrášku a cukety. Neobsahují žádné konzervanty ani barviva, jsou přirozeně bez lepku, vajíčka či laktózy.

Podobné cizrnové jsem ochutnala už před několika měsíci z Lidlu, ale musím říct, že tyhle jsou mnohem lepší! Jsou takové jemnější, chutnější a asi víc připomínají klasické vaječné vrtule. Jsou fakt skvělé! A dost mi chutnají právě v zeleninových salátech (salát, rajče, okurka, paprika, ředkvička, jarní cibulka), tentokrát ještě s tuňákem a olivami.




Druhou novinkou od Bonduelle jsou omáčky Légumio ve sklenici, které stačí jen ohřát, netřeba je ničím doplňovat, nijak dochucovat, jsou dobré takové, jak je koupíte. K dostání jsou ve třech variantách - směs zeleniny s lilkem, směs zeleniny se žlutou cuketou a směs zeleniny s klasickou cuketou.

Přesně tu jsem vyzkoušela i já. Protože jsem ale měla doma ještě zbytek cukety, opekla jsem pár koleček v troubě a taky jsem přidala žampiony osmahnuté na cibulce, protože jsem je jednoduše potřebovala spotřebovat. Jinak v této omáčce najdete opravdu velké kusy cukety, rajčat, červené papriky, také zelené a černé olivy a bazalku.



Kromě toho, že těstoviny s omáčkou byly hotové za pár minut a můžete si je dát jak k obědu, tak k večeři, chutnaly i mému muži, a to je celkem s podivem, protože tahle dobrota byla bez masa a on je vyloženě masožravec. Pokud jde o mě, já maso nepotřebuju skoro vůbec, takže jsem si taky pochutnala a rozhodně jsem s novinkami od Bonduelle neskončila, doopravdy jsem si je zamilovala.





A takhle jsme vařily s kolegyní na akci :) 




Znáte tyhle dobroty od Bonduelle? Co na ně říkáte? 
A jak vás lákají tyhle alternativní suroviny? Dejte mi vědět ;) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)