O mně

neděle 13. září 2020

Podzimní grilovačka? No jasně! Recept na grilované maso, sýr i zeleninu s kořením Avokádo!

Tento způsob podzimu zdá se mi poněkud úžasným! Miluju babí léto a teplé podzimní dny, kdy už není příliš horko, ale pořád to je ještě na posezení venku. A klidně i na grilovačku. Jakmile ještě vysvitne sluníčko, neodoláme a usedáme na terase k nějaké té dobrotě. Tentokrát to vyhrály kuřecí kousky, klasicky sýr Grilami a grilované papriky. A že jsem kámoš, mám pro vás i recepty. A bude i jedna speciální soutěž... ;)



Může se zdát, že mi příprava zabrala půl dne, ale kdepak! Díky grilovacím směsím, marinádám a dalším vychytávkám od značky Avokádo to bylo raz dva. 



Grilovaná kuřecí prsa v marinádě

Přiznám se, že kupovanou marinádu jsem tentokrát použila poprvé. Vždycky jsem si připravovala domácí. Ale poslední dobou jsem v jednom kole a cokoliv mi ušetří trochu času, beru všema deseti. Tahle marináda je úplně ready, stačí ji nalít na omyté maso a dát na dvě hoďky do ledničky. Já jsem ještě přidala trochu čerstvého koriandru a rozmarýnu, protože zelené bylinky fakt zbožňuju. 

Grilované maso bylo fakt skvělé, lahodné, plné chuti, kombinace koření mi sedla a myslím, že takovouhle formu budu využívat častěji. Opravdu jsem byla mile překvapena! 




Sýr Grilami s bylinkami a grilovací směsí 

Jak víte, sýr Grilami jsem si zamilovala, je to highlight letošní grilovací sezóny. Kdybyste chtěli víc info, psala jsem o něm už tady. Tentokrát jsem na něj použila jen trochu olivového oleje a koření Grilovaný sýr od značky Avokádo. A pak samozřejmě čerstvé bylinky - tymián a bazalku. Toť vše. A sýr byl opět famózní! 



Mini papriky naložené ve voňavém koření 

Grilovanou zeleninu máme s mužem také oba moc rádi. Tentokrát jsem se rozhodla koupit tyhle mini papričky a hodit je na gril celé. Před tím jsem je potřela olivovým olejem a posypala kořením Grilovaná zelenina od Avokádo. Přihodila opět několik lístků bazalky a šup s nimi na gril. Musím říct, že tenhle nápad se dost osvědčil a dost jsme si pochutnali. 




A co by to bylo za grilovačku, abychom neměli nějakou tu "omáčku" a naloženou zeleninu? Tentokrát jsme sáhli opět po značce Avokádo, která má v arsenálu spoustu zajímavých hořčic, křenů nebo právě tyhle nakládané okurčičky s cibulkou a paprikou. Muž byl z téhle kombinace nadšený! 



Tři, dva, jedna... 


A máme hotovo! Mňam, to byla dobrota! A všechno bylo hotové raz dva, paráda! 
Stihli jsme to akorát na západ slunce :) 


Znáte koření Avokádo? Jaké druhy máte nejradši? A věděli jste, že kromě koření, kořenících směsí a marinád najdete v jejich nabídce také hořčice, křeny nebo salátové zálivky? 

Jestli chcete pár věcí od značky Avokádo vyzkoušet, sledujte můj Instagram, brzy se tam objeví super gurmánská soutěž :) 

1 komentář:

  1. Mňam, nejradši bych hned rozpápila oheň. Ráda griluji a je to i můj nejoblíbenější způsob přípravy jídla. Klid a pohoda venku, maso piští, zelenina se dělá. žádný shon, prostě relax.

    Jak jsem se dostala k šití

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)