O mně

neděle 13. prosince 2020

Recept: Mořská štika na špenátovém lůžku se smetanovou omáčkou

Protože měl můj poslední recept s mořskou štikou od Nowaco dost úspěch, přináším vám ještě jeden. Opět jde o velmi snadný postup, který zvládnete naprosto hravě, navíc vám zaručí rychlou večeři nebo bleskový oběd. A proč jsem opět volila tuhle rybu? Strašně mě baví, jak rychle je hotová - od vyndání z mrazáku po servírování krásně udělané na stůl stačí pár minutek! A navíc nemá žádné kosti, což se mi opravdu zamlouvá. 




Tentokrát jsem si připravila mega snadný recept, který mě osobně chutná opravdu moc moc :) 

Co budete potřebovat a jak na to? 

Filety z mořské štiky (já jsem zvolila opět od značky Nowaco, v jednom balení byly 3 velké kusy masa, které neobsahují přidanou vodu, sůl ani žádná další aditiva) Tentokrát jsem vařila jen pro sebe, takže mi stačil jeden filet, další dva jsem vrátila zpět do mrazáku. Filet stačilo nechat pět minut na kuchyňské lince na talířku a poté opékat z každé strany cca 3 minuty a ryby byla dokonale udělaná, šťavnatá a skvělá! 

Dál jsem si připravila misku špenátových listů, třetinu kelímku smetany na šlehání, jednu červenou cibuli, 5 malých stroužků česneku, špetku soli, pepře a kousek másla. Navíc jsem si ještě nachystala trs cherry rajčátek a 3 větší žampiony. 




Jak na to? 

- v pánvi jsem rozehřála kousek másla
- do něj nasypala cibuli nakrájenou na půl kolečka a nasekaný česnek 
- nechala jsem opražit
- mezitím jsem si osolila a opepřila rybu
- rybu jsem položila na pánvičku a opékala jsem z každé strany cca 3 minuty 
- do pánve s cibulí jsem přihodila špenátové lístky a žampiony (houby být nemusí, já ale miluju kombinaci špenátu, smetany a žampionů) 
- na pánvičce po filetu mi zbyl výpek - přilila jsem do něj smetanu a promíchala - udělá se vám skvělá omáčka

Jak servírovat?

- na talíř dejte špenátový základ, na něj položte filet a ten přelijte omáčkou
- já jsem ještě doladila trsem cherry rajčátek, které jsem si na minutu opekla na pánvi, aby byl pokrm barevnější
- hotovo máte do 20 minut!





Opravdu luxusní dobrota! Co vy na to? 
Máte taky rádi ryby? Dejte vědět :) 

1 komentář:

  1. To vypadá úžasně ♥ Mořskou štiku jsem ještě neměla, ale špenát miluju, tahle kombinace vypadá hodně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)