středa 27. ledna 2021

Jak hravě zařadit do receptů rostlinné výrobky?

Možná jste si toho už všimli, poslední tak dva roky se snažím co nejvíce živočišných produktů nahrazovat těmi rostlinnými. I proto jsem už vyzkoušela řadu různých variant a teď naposledy to byly novinky z Kauflandu, který pod značkou K-take it veggie nabízí širokou škálu veganských a vegetariánských produktů. Většina je v bio kvalitě a jde s nimi v kuchyni kouzlit jedna báseň. 


A přesně takovéhle dobroty jdou udělat i vegansky! Jak na to? 

Těstoviny obecně miluju a je jedno, jestli k nim mám rajčatovou omáčku nebo "smetanovou" - uvozovky proto, že právě klasickou smetanu často nahrazuji veggie variantou. Tentokrát jsem sáhla po téhle z Kauflandu. 

Recept na těstoviny se smetanovou omáčkou, žampiony, sušenými rajčaty a špenátem 

Tenhle recept mám fakt ráda, protože zaručuje rychlý oběd nebo večeři. Stačí si dát vařit na deset minut těstoviny a mezitím si na másle nebo na oleji nechat zpěnit cibulku a česnek, zasypat to kurkumou, přidat balení baby špenátu, hrst žampionů a hrst sušených rajčat. Já jsem přihodila ještě pár černých oliv. Všechno promícháte, necháte špenát prohřát a směs zalijete smetanou. Dochutíte pepřem a případně nastrouháte kousek sýra - já jsem opět volila veggie variantu. A bylo hotovo! Před podáváním jsem ještě vše na talíři posypala vlašskými nasekanými ořechy a přihodila pár koleček chilli papričky, aby to mělo pořádný říz.
Neskutečná dobrota toto! 





A ještě pro vás mám tip na rychlou snídani, sváču nebo i když nevíte, co zrovna k večeři. Vyzkoušela jsem totiž pineapple-curry pomazánku a je to pecka! Stačí si ji máznout na chlebík, nakrájet trošku pažitky nebo petrželky a sváča je ready! K snídani mi také zachutnalo mandlové veggie mléko, které je bez cukru. Chutná opravdu dobře, dávám si ho do kaší nebo do kávy a dá se celkem i našlehat do pěny v cappuccinu :) 





Skvělá zdravá snídaně, která vám báječně nastartuje den! :)




Znáte produkty K-take it veggie z Kauflandu? Co na ně říkáte? 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)