O mně

středa 27. ledna 2021

Jak hravě zařadit do receptů rostlinné výrobky?

Možná jste si toho už všimli, poslední tak dva roky se snažím co nejvíce živočišných produktů nahrazovat těmi rostlinnými. I proto jsem už vyzkoušela řadu různých variant a teď naposledy to byly novinky z Kauflandu, který pod značkou K-take it veggie nabízí širokou škálu veganských a vegetariánských produktů. Většina je v bio kvalitě a jde s nimi v kuchyni kouzlit jedna báseň. 


A přesně takovéhle dobroty jdou udělat i vegansky! Jak na to? 

Těstoviny obecně miluju a je jedno, jestli k nim mám rajčatovou omáčku nebo "smetanovou" - uvozovky proto, že právě klasickou smetanu často nahrazuji veggie variantou. Tentokrát jsem sáhla po téhle z Kauflandu. 

Recept na těstoviny se smetanovou omáčkou, žampiony, sušenými rajčaty a špenátem 

Tenhle recept mám fakt ráda, protože zaručuje rychlý oběd nebo večeři. Stačí si dát vařit na deset minut těstoviny a mezitím si na másle nebo na oleji nechat zpěnit cibulku a česnek, zasypat to kurkumou, přidat balení baby špenátu, hrst žampionů a hrst sušených rajčat. Já jsem přihodila ještě pár černých oliv. Všechno promícháte, necháte špenát prohřát a směs zalijete smetanou. Dochutíte pepřem a případně nastrouháte kousek sýra - já jsem opět volila veggie variantu. A bylo hotovo! Před podáváním jsem ještě vše na talíři posypala vlašskými nasekanými ořechy a přihodila pár koleček chilli papričky, aby to mělo pořádný říz.
Neskutečná dobrota toto! 





A ještě pro vás mám tip na rychlou snídani, sváču nebo i když nevíte, co zrovna k večeři. Vyzkoušela jsem totiž pineapple-curry pomazánku a je to pecka! Stačí si ji máznout na chlebík, nakrájet trošku pažitky nebo petrželky a sváča je ready! K snídani mi také zachutnalo mandlové veggie mléko, které je bez cukru. Chutná opravdu dobře, dávám si ho do kaší nebo do kávy a dá se celkem i našlehat do pěny v cappuccinu :) 





Skvělá zdravá snídaně, která vám báječně nastartuje den! :)




Znáte produkty K-take it veggie z Kauflandu? Co na ně říkáte? 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)