O mně

pátek 15. ledna 2021

Recept: Domácí granola jako rychlá a zdravá snídaně

Domácí granola, to je panečku věc. Je to podle mě to nejlepší, co se dá dělat s ovesnými vločkami. Anebo rozhodně to nejlepší, co jsem z nich kdy vytvořila já :D Chystala jsem se na granolu už dlouho a jsem ráda, že jsem se konečně dokopala. Je to něco fakt neskutečně dobrýho a oblíbila jsem si ji jako rychlou a zdravou snídani. Tady je tip na recept. 


Recept na domácí granolu 

Co budete potřebovat? 

  • půl pytlíku ovesných vloček 
  • dvě hrsti ořechů (já použila vlašáky, lískové, mandle a kešu)
  • hrst rozinek
  • hrst brusinek 
  • dvě lžíce sušeného kokosu 
  • 5 na kousíčky nakrájených fíků a sušených meruněk 
  • 3 lžíce medu a 3 lžíce čekankového sirupu 

Jak na to? 

Na plech dáte pečicí papír, vysypete na něj vločky, všechny další suroviny a promícháte, pak přidáte med a čekanku a opět promícháte. Dáte péct do trouby na 160 stupňů na asi 30 minut. Hotovo! 

S čím granolu podávat? 

Já ji mám nejraději v bílém bezlaktózovém jogurtu ještě s čerstvým ovocem, jako je banán, jahody, maliny, borůvky, blumy meruňky, broskve... ale osvědčila se mi i do pohankové kaše. Dá se dát ale i do mléka, momentálně dost ujíždím na rýžovém s vanilkovou příchutí a je to fakt pecka! 



Co k tomu? 

Zvykla jsem si k snídani dávat "kafíčko" Blendea SuperCoffee, které obsahuje instantní kávu, kořen čekanky, skořici a tři druhy medicinálních hub - reischi, chagu a hericium. Tato směs dodává energii a pomáhá držet pozornost, navíc posiluje imunitu a udržuje vitální střevní mikroflóru. Mám už několikáté balení a jsem s ním moc spokojená. 

Ke kávě si dělám ještě jeden "drink", takovou speciální mimosu, řekla bych podle barvy :D Ve skutečnosti jde ale o doplněk stravy Blendea SuperBoost, který hlavně podporuje imunitu, podporuje dobré dýchání a trávení, blahodárně působí na paměť a duševní pohodu a díky obsahu zázvoru, kurkumy a sibiřskému ženšenu je silným antioxidantem.

Do kaše si občas přidávám i Blendea SuperBeauty, směs, která podporuje tvorbu kolagenu, je přírodním zdrojem vitaminu C a antioxidantů a má vysoký obsah vlákniny. Navíc opravdu dobře chutná - po lesním ovoci, a to je zcela přírodní a veganská. 




Všechny zmíněné produkty najdete na stránkách Blendea.cz. Já je používám dlouhodobě a jsem s nimi opravdu moc spokojená. 

A co nejraději snídáte vy? Dejte mi vědět :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)