Řekněme si to na rovinu, komu už taky pěkně chybí kavárny, cukrárny, bistra a jejich skvělé dezerty? No mně osobně teda velmi! Poslední dobou jsem hodně pekla a vymýšlela všelicos, abych uspokojila svoje a přítelovy chuťové buňky... ale chtělo to změnu. Něco originálního, něco zajímavého, něco jiného, ale taky něco snadného. A pak jsem na to přišla! Tapiokový puding s přelivem z lesního ovoce!
Zajímá vás, jak se tahle paráda udělá?
Řeknu vám to - naprosto jednoduše! A navíc budete potřebovat jen 5 surovin! Těmi jsou:
- Tapiokový puding v sáčku (Volím ten od Dr. Oetkera.)
- Mléko (Používám rostlinné Take it veggie z Kauflandu - mandlové je super, kokosové taky zbožňuju.)
- Mražené ovoce na přeliv (Já sáhla po Nowaco Premium Lesní směsi, protože mají opravdu obří kusy celého ovoce! V balíčku najdete maliny, ostružiny, borůvky, brusinky i jahody a to je přesně ono!)
- Vanilkový cukr 2x
- Cokoli na posyp (Osobně mám ráda kokos, můžete ale nastrouhat čokoládu nebo mít úplně bez ničeho, jak je libo.)
- Bonus - trošku rumu, protože bez toho to v kuchyni už snad ani neumím :D
Jak na to?
Krok 1: Kuličky tapiocy nasypete do hrnce, zalijete půl litrem mléka, promícháte, přidáte vanilkový cukr a necháte hodinu nabobtnat. Poté přivedete k varu a za stálého míchání vaříte, dokud vám směs nezhoustne a kuličky nejsou průhledné (cca 3 minuty). Poté rozdělíte do skleněných nádob a necháte vychladnout.
Krok 2: Na teflonové pánvičce rozpustíte kousek másla, ale nemusíte, stačí ji zahřát a vysypat na ni balíček mraženého ovoce Nowaco Premium Lesní směs. Promícháte, přisypete vanilkový cukr, necháte prohřát a přilijete rum, máte-li chuť. Následně dávkujete ovoce do skleněných mističek na hotový a ztuhlý puding.
Krok 3: Zasypete kokosem či čokoládou a můžete podávat. Řeknu vám, je to pecka!
Můj tip: Když si tuhle dobrotu uděláte do uzavíratelné skleničky, v ledničce vám vydrží klidně dva tři dny a vy si ji můžete vzít sebou do kabelky, když vyrážíte do práce nebo kamkoliv, kde vás může přepadnout chuť na něco dobrého, ale nikam si pochopitelně nezajdete, protože je všude zavřeno :)
Tak co na to říkáte? Jednoduché, vynikající, žádné zbytečné tuky, lepky, laktózy...
No za mě je to dezert minimálně čtvrtletí! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)