O mně

úterý 23. února 2021

Luxusní dezert: Tapiokový puding s přelivem z lesního ovoce

Řekněme si to na rovinu, komu už taky pěkně chybí kavárny, cukrárny, bistra a jejich skvělé dezerty? No mně osobně teda velmi! Poslední dobou jsem hodně pekla a vymýšlela všelicos, abych uspokojila svoje a přítelovy chuťové buňky... ale chtělo to změnu. Něco originálního, něco zajímavého, něco jiného, ale taky něco snadného. A pak jsem na to přišla! Tapiokový puding s přelivem z lesního ovoce! 




Zajímá vás, jak se tahle paráda udělá?

Řeknu vám to - naprosto jednoduše! A navíc budete potřebovat jen 5 surovin! Těmi jsou: 

  1. Tapiokový puding v sáčku (Volím ten od Dr. Oetkera.)
  2. Mléko (Používám rostlinné Take it veggie z Kauflandu - mandlové je super, kokosové taky zbožňuju.)
  3. Mražené ovoce na přeliv (Já sáhla po Nowaco Premium Lesní směsi, protože mají opravdu obří kusy celého ovoce! V balíčku najdete maliny, ostružiny, borůvky, brusinky i jahody a to je přesně ono!)
  4. Vanilkový cukr 2x
  5. Cokoli na posyp (Osobně mám ráda kokos, můžete ale nastrouhat čokoládu nebo mít úplně bez ničeho, jak je libo.)
  • Bonus - trošku rumu, protože bez toho to v kuchyni už snad ani neumím :D 



Jak na to? 

Krok 1: Kuličky tapiocy nasypete do hrnce, zalijete půl litrem mléka, promícháte, přidáte vanilkový cukr a necháte hodinu nabobtnat. Poté přivedete k varu a za stálého míchání vaříte, dokud vám směs nezhoustne a kuličky nejsou průhledné (cca 3 minuty). Poté rozdělíte do skleněných nádob a necháte vychladnout. 

Krok 2: Na teflonové pánvičce rozpustíte kousek másla, ale nemusíte, stačí ji zahřát a vysypat na ni balíček mraženého ovoce Nowaco Premium Lesní směs. Promícháte, přisypete vanilkový cukr, necháte prohřát a přilijete rum, máte-li chuť. Následně dávkujete ovoce do skleněných mističek na hotový a ztuhlý puding. 

Krok 3: Zasypete kokosem či čokoládou a můžete podávat. Řeknu vám, je to pecka! 




Můj tip: Když si tuhle dobrotu uděláte do uzavíratelné skleničky, v ledničce vám vydrží klidně dva tři dny a vy si ji můžete vzít sebou do kabelky, když vyrážíte do práce nebo kamkoliv, kde vás může přepadnout chuť na něco dobrého, ale nikam si pochopitelně nezajdete, protože je všude zavřeno :) 



Tak co na to říkáte? Jednoduché, vynikající, žádné zbytečné tuky, lepky, laktózy...
No za mě je to dezert minimálně čtvrtletí! :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)