O mně

neděle 28. února 2021

Pasta Fidli! 4 rychlé recepty na skvělé těstovinové pokrmy

Milujete těstoviny? Potrpíte si na fakt kvalitní suroviny? Taky občas hledáte rychlý recept na oběd nebo na večeři? A ještě třeba občas rádi podpoříte dobrou věc? Jestli jste aspoň jednou odpověděli ANO, tak pak je tento článek přesně pro vás! :) Mám tady 4 recepty, které jsou super rychlé, super snadné a super dobré. V hlavní roli jsou těstoviny Pasta Fidli


Pasta Fidli
je chráněná dílna, kde vyrábí čerstvé těstoviny podle vlastní receptury bez škodlivých éček a barviv zdravotně postižení zaměstnanci. Jejich skvělé čerstvé těstoviny a další výrobky pak putují do spousty prodejen, e-shopů, gastro provozů i ke koncovým zákazníkům po celé ČR. A můžete si je objednat i vy! Kromě toho, že se z nich neskutečně snadno a dobře vaří, jsou naprosto lahodné na chuť! Jsou to ty nejlepší těstoviny, které jsem si kdy doma vařila. Fakt. A navíc s každou objednávkou tak dáváme práci někomu, kdo ji bezesporu potřebuje. 

A teď pojďme na vaření a na recepty

Recept na ravioli plněné pečenou paprikou a sušenými rajčaty s pestem

Ravioli Pasta Fidli jsou bohatě plněné pečenou paprikou a sušenými rajčaty. Stačí je hodit do vroucí osolené vody, povařit 4 minuty a můžete je rovnou podávat. Pokud k nim přidáte pesto z chilli papriček anebo přímo Pasta Fidli pesto s medvědím česnekem z mandlí a zasypete je hrstkou parmazánu, máte bleskový dokonalý oběd nebo večeři. 




Recept na bramborové noky s panenkou 

Bramborové noky Pasta Fidli uvaříte během 4 minut. K nim se nám osvědčila rajčatová omáčka s jedním balením baby špenátu, který jsem nechala s třemi stroužky česneku zpěnit na cibulce, přidala jsem 4 velké žampiony a hrst sušených rajčat. Mezitím jsem si vedle na pánvičce opekla na medailonky nakrájenou vepřovou panenku. Všechno bylo hotové do deseti minut a byla to opravdová dobrota. 





Recept na špenátové těstoviny se sýrovou omáčkou 

Další až nesmyslně snadný a přitom TAK dobrý recept. Připravila jsem si špenátové špagety Pasta Fidli, jednu mozzarelu, kousek nivy, kousek parmazánu, k tomu polovinu smetany ke šlehání, cibuli a česnek. Bývalo by to takto i stačilo, ale ještě jsem přihodila sušená rajčata a žampiony, protože jsem je prostě měla doma. Na cibulce jsem zpěnila žampíky a česnek, přidala jsem rajčata, zalila směs smetanou a pak do pánvičky nasypala na kousky nakrájenou mozzarelu a nivu. Na konec jsem vše zasypala parmazánem a bylo hotovo. S bazalkou bylo tohle jídlo naprosto famózní. A pro muže jsem opekla ještě pár plátků slaniny, kterou jsem mu na talíř přidala, pro sebe jsem nechala vege verzi. 





Recept na sépiové tagliatelle s červenou řepou, kozím sýrem, hruškou a ořechy 

Tak, a tady je můj favorit! Sépiové tagliatelle Pasta Fidli mi chutnaly opravdu hodně, navíc v kombinaci s červenou řepou a hruškou, které stačilo jen na másle na tři minuty osmahnout, a pak už jen přidat kozí sýr a ořechy, to byla naprostá slast. Komu by chyběla omáčka, úplně v pohodě se hodí smetanová, kterou uděláte opět úplně jednoduše - stačí zpěnit cibulku, přidat k ní hrstičku cherry rajčátek, zalít je smetanou, přihodit na kousíčky nakrájenou mozzarelu a máte hotovo. Případně jen přidáte na těstoviny lžíci pesta a necháte bez omáčky. Všechny varianty jsou TOP!





Znáte dobroty Pasta Fidli? A co na ně říkáte? 
A jak se vám líbí moje recepty? Dejte vědět :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)