O mně

pondělí 1. března 2021

Brain Tracy: Najděte svůj bod rovnováhy

Jsem strašně ráda, že se mi daří držet jedno z mých letošních předsevzetích, čímž bylo VÍC ČÍST! A jak možná víte, dost jsem se pustila do motivačních a vzdělávacích knížek. Hodně u mě bodoval Brian Tracy, od kterého jsem naposled četla tyto dvě knížky. Nedalo mi to a objednala jsem další, tentokrát titul Najděte svůj bod rovnováhy, který předešlé dvě "žáby" krásně doplnil. Díky téhle knížce je zase o něco uvěřitelnější, že opravdu můžete dokázat všechno, co chcete. Jen musíte vědět, co to vlastně je a co pro to udělat. 




Opět vám tady nebudu líčit do detailu veškeré strategie, které v knize najdete, to bych ji rovnou mohla přepsat celou, protože podle mě co slovo, to trefa do černého, co kapitola, to moudro, ze kterého se dá hodně poučit. Navíc každý si z těch řádků může odnést něco jiného, takže vám dám příklad několika myšlenek, které jsem si v knížce zakroužkovala já :) 

  1. Každý den je nový začátek! Každé ráno se můžete rozhodnout, že právě od teď budete tou nejlepší verzí sebe sama. Kdykoliv. 
  2. Život v rovnováze budete mít tehdy, pokud budete trávit čas činnostmi, které jsou pro vás důležité a baví vás a méně času (případně ideálně žádný čas) tím, co pro vás důležité není a nebaví vás. 
  3. Bez práce to pochopitelně nepůjde, ale je jen na vás, kdy se rozhodnete, že do toho jdete naplno. Nejprve si ale ujasněte, čeho přesně chcete dosáhnout. Napište si to. Detailně. Protože bez jasného cíle nevíte, kudy máte jít. 
  4. Pokud v tuhle chvíli nemáte přesně to, po čem toužíte, je jasné, že budete muset udělat nějakou změnu či změny. Připravte se na to. 
  5. Naštěstí jste to právě vy, kdo má kontrolu nad tím, co říkáte, co děláte, co si myslíte... Proto jste to také vy, kdo si může vytvořit život, jaký opravdu chce. 
  6. Věřte, že úspěch je pro každého něco jiného. Ať si zvolíte naplnění jakýchkoliv hodnot, bude to váš úspěch, bez ohledu na to, jak to má někdo druhý. 
  7. Jediná otázka, na kterou se při dosahování svého cíle nebo vysněné budoucnosti ptejte, je "jak toho mohu dosáhnout?"! 
  8. Pokud nevíte, jak začít, zamyslete se, jak by vaše budoucnost měla vypadat. Do detailu si ji namalujte před sebou. A pak se zeptejte, co všechno musíte udělat v tuhle chvíli pro to, aby se vám tento sen splnil? Pak už budete vědět, kudy se vydat.
  9. Nikdy o sobě nepochybujte. Vy to dokážete. Tečka. Tečka s vykřičníkem!
  10. A na konec - buďte šťastní kvůli sobě, ne kvůli ostatním! 



A ještě poslední rada a také moudro z knížky: 

"Svůj život můžete uvést do rovnováhy a získat nad ním kontrolu pouze do té míry,
do jaké se přestanete věnovat nevýznamným věcem."





Tak, a jestli byste rádi tomu všemu, co jsem tady teď napsala, přišli 100% na kloub, pak si tuhle knížku rozhodně přečtěte. Seženete ji na stránkách nakladatelství Anag. Knížka má 100 stránek, stojí 100 korun a věřte mi, že to jsou velmi dobře investované kačky. Investované do sebe! Protože vám opravdu dobře poradí, jak si vyjasnit priority, zjednodušit si život a získat víc... 

1 komentář:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)