O mně

úterý 2. března 2021

Kolagen pro růst vlasů, pevné nehty i proti stárnutí pleti!

Doplňkům stravy jsem se nikdy moc nebránila, ale je pravda, že od té doby, co vypukl blázinec jménem korona, dbám na sebe a své zdraví mnohem víc než kdy dřív. Home office mi navíc zajišťuje dokonale pevný režim, a tedy i prostor a čas na to, abych si ráno udělala čaj, dala si do něj kolagen, udělala si kávu z medicinálních hub a sezobala k tomu pár vitamínů, jako je céčko, déčko, hořčík a zinek. To všechno dotváří ideální ochranou buňku okolo mě, navíc mám teď zase po letech delší vlasy a krásně pružnou a hydratovanou pleť.



Za poslední zmíněné může hlavně kolagen, který už víc jak půlroku pravidelně užívám. Tehdy jsem vůbec nevěděla, co od něj čekat, ale přečetla jsem si spoustu dobrých recenzí, zkontaktovala jsem se přímo s paní z lifevitality.cz, která mi všechno vysvětlila, a já začala kolagen pravidelně pít. Většinou právě při snídani. Důvodem bylo především posílit moje jemné, lámavé a suché vlasy, které nejspíš zapomněly růst. A není to tak dávno, kdy mi můj muž povídá: "Ty zlato, ty máš teď nějaký pěkný vlasy, ne? Si vždycky měla jen takovej chomáček sotva do culíčku, a teď je máš nějaký delší, co?" (kdo by ho za ty jeho komplimenty nemiloval, že?) No ale asi to teda funguje :) 


Není to ale to jediné, co kolagen umí. Nejraději mám Kolagen komplex s kyselinou hyaluronovou 6v1, který je speciálně určený proti stárnutí pleti, podporuje elasticitu pokožky a také pevnost nehtů a vlasů. Jde o 100% hovězí kolagenní peptidy typu I. Navíc je mi sympatická jeho jemná ovocná chuť i příjemná konzistence. 

Dále mám také zkušenost s Kolagenem ProLine s proteinem, což je produkt s vysokým obsahem kolagenu, a to až 10 000 mg. I ten působí proti stárnutí pleti, podporuje elasticitu pokožky, pevnost nehtů a vlasů, a hlavně příznivě pomáhá při regeneraci vazů, šlach a kloubů. Ten jsem zvolila kvůli té své hnusné jizvě na ruce a kvůli poškozeným nervům, které v ruce mám. Nevím, jestli jsem si už zvykla anebo jestli opravdu tento kolagen zapůsobil, ale to zranění už tolik necítím, v ruce nemám takové pnutí a celkově se mi daří sem tam i ignorovat fakt, že mám přeříznuté nervy :) 

O těchto dvou zmíněných jsem vám psala už v mém předešlém článku o kolagenu


V neposlední řadě stojí za zmínku, že teď testuji novinku, kterou je Obličejové sérum s 5% kyselinou HA. Sérum používám ráno na vyčištěnou pleť pod denní krém. Obsahuje praktickou pumpičku, kdy stačí dvě tři dávky do dlaně a rozetřít po celém obličeji. Byť je jeho konzistence hutná, dobře se roztírá. Netřeba ho tedy dávat moc, pak se nestačí vstřebat a zbytečně se drolí z obličeje - zkoušela jsem to :D 



Pokud si někdo z vás libuje v přesných a jasných informacích, tak zmíním ještě aktivní látky v tomto séru. 
Najdete zde 3 % vysokomolekulární kyseliny hyaluronové, která slouží k ochraně pokožky na povrchu a napomáhá hydrataci zvenku. Dále také 2 % nízkomolekulární kyseliny HA, která naopak proniká do hlubších vrstev pokožky, kde napomáhá k vlastní tvorbě kyseliny HA a také hydratuje na místech, kde vznikají hlubší vrásky. 

Toto inovativní složení efektivně obnovuje objem kůže díky své schopnosti vázat na sebe vodu a hydratovat. Nechybí pak 1 % mořského kolagenu, který dodává pleti pevnost, a také glycerin a výtažek z papáji, které pleť zjemňují. 

No, a to všechno se holkám po třicítce prostě hodí! A navíc - stejně tak, jako posilujete imunitu těla, je fajn posilovat i imunitu pleti. Třeba právě takto. 

Znáte tento kolagen? Používáte? A máte své vlastní zkušenosti? 
Dejte mi vědět :) 

1 komentář:

  1. Zdravím, přečetla jsem si Vámi napsaný. Oslovil mě. Jelikož mám problém s vypadáváním vlasů. Dokonce jsem začala uvažovat o tomto řešením. Ale nejdřív vyzkouším Kolagen . Věřím, že mi pomůže odstranit mu problém. Hezký den

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)