O mně

pondělí 15. února 2021

Zerowastelife aneb jak myslet na udržitelnost a neplastovat

K jednomu se vám přiznám, nikdy si nedávám žádná předsevzetí... až letos. A upřímně, letos jsem si opravdu naložila :D Jedním z těch všech bylo, že budu víc myslet na udržitelnost, nebudu plýtvat jídlem a obecně potravinami a pokusím se redukovat odpad, který má domácnost vytváří. A tak jsem si hned z kraje roku pořídila dva pomocníky: Pa:pey a Zi:zu! A hned vám řeknu, oč jde.



Pa:pey a Zi:za jsou české značky nerezových krabiček na jídlo a termosek na pití. Vymysleli je manželé z projektu zerowastlife.cz, který už nějaký čas obdivuji. Představte si to, manželé, kteří mají 8měsíční dvojčátka, předělávají chalupu na Vysočině, kam se před pár měsíci přestěhovali z Prahy, a ještě mají e-shop a učí lidi, jak žít alespoň trošku víc udržitelně, a pomáhají tak naší planetě. Jejich příběh je opravdu obdivuhodný a doporučuju vám si přečíst rozhovor s Terezkou, kterou jsem vyzpovídala pro Svět bydlení :) Ale teď zpátky k nádobí a k celé mé původní myšlence...



Tákže, protože do práce dost často nosím oběd v krabičkách, anebo si někam chodím pro oběd do krabičky, mám celkem velkou spotřebu nejrůznějších obalů, pytlíků, taštiček a podobně. Plastové krabičky z domova moc dobře netěsní, proto je raději vždy dám ještě do igelitového pytlíku, no a obaly z restaurace jsou vždy zabaleny ještě v další tašce a kdo ví v čem ještě. Tohle všechno mi teď vyřešila nerezová krabička s bambusovým víčkem a gumičkou. Navíc ten design je naprosto boží. 



A ještě o něco božejší - ano, protože je růžová -  je tahle termoska, které má v sobě i sítko. To jsem ještě nikde jinde neviděla a přijde mi to naprosto super! Protože jsem si teď nakoupila velkou zásobu sypaných čajů (abych neprodukovala odpad z čajových sáčků), termoska Zi:za se sítkem je pro mě dokonalá vychytávka. A jak už jsem říkala - podívejte, jak je pěkná. Navíc z kvalitního materiálu, neteče a udrží vám čajík teplý po celý den. Anebo kafíčko, že jo, takže bye bye kelímky a další zbytečné odpady. 


No co říct závěrem, krok k udržitelnosti pro mě i pro lidstvo :) 

Co na krabičku a termosku říkáte? Líbí? Pokud ano, mám pro vás skvělou zprávu! Mám pro vás totiž slevový kód na nákup v e-shopu www.zerowastelife.cz - stačí zadat ADRIANA15 a máte 15% slevu na vše :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)