Quiche je jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Ráda ho dělám, ráda ho jím, ráda vymýšlím různé kombinace, které bych do něj ještě přidala. A myslím si, že umím fakt dobré koláče! Dokonce i muž, který vždycky prohlašoval, že quiche je fuj, si ho dá s chutí. A tak jsem si pro vás připravila recept na ten, který máme s Lukášem asi nejradši. Je to mega rychlé, mega dobré!
Jak už jsem říkala, dělám quiche ráda a hodně, takže moje stará forma už byla brutálně odřená, seškrábaná, čímž teda i nefunkční, protože se na ní všechno připékalo, těsto nešlo při krájení a servírování odlepit a pak se šíleně blbě myla. A tak přišla na řadu výměna! Mám teď silikonovou formu od značky Lékué, a ta je super! Je tak akorát velká, tak akorát vysoká, těsto z ní dostanete jako mávnutím proutku a stejně rychle ji i umyjete.
A jak na to? Tady je rychlý recept na quiche
- připravte si formu a dejte do ní listové těsto (já jedno chlazené rozpůlila na dvě části, dala je na sebe křížem a promačkala prostředek, aby mi vyšlo i do okrajů)
- nakrájejte si najemno cibulku a tu osmahněte na lžíci másla, jakmile zezlátne, přidejte do ní jedno balení baby špenátu, osolte, opepřete, přidejte česnek a promíchejte
- do špenátu přilijte 100 ml 33% smetany, přidejte asi 100 g nastrouhaného sýra a promíchejte
- směs nalijte do formy, přidejte na kousky nakrájené balení uzeného lososa, na něj rozložte na plátky nakrájenou mozzarelu, na polovinu rozkrojená cherry rajčátka a případně i předem uvařený chřest
- nakonec vše zalijte rozšlehaným vajíčkem a dejte do trouby
- pečte asi hodinku na 160 stupňů
- nakonec posypejte čerstvou bazalkou anebo třeba mikrobylinkami, já použila ty od HerbaFabrica
Mikrobylinky jsou skvělou vychytávkou do kuchyně, dobře chutnají, jsou zdravé a na jídle při servírování dobře vypadají. Víc si o značce HerbaFabrica můžete přečíst třeba na Světě Bydlení.
Tak co na moje tipy říkáte? :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)