O mně

sobota 29. května 2021

Recept na skvělý quiche k obědu i k večeři a tipy do kuchyně

Quiche je jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Ráda ho dělám, ráda ho jím, ráda vymýšlím různé kombinace, které bych do něj ještě přidala. A myslím si, že umím fakt dobré koláče! Dokonce i muž, který vždycky prohlašoval, že quiche je fuj, si ho dá s chutí. A tak jsem si pro vás připravila recept na ten, který máme s Lukášem asi nejradši. Je to mega rychlé, mega dobré! 


Jak už jsem říkala, dělám quiche ráda a hodně, takže moje stará forma už byla brutálně odřená, seškrábaná, čímž teda i nefunkční, protože se na ní všechno připékalo, těsto nešlo při krájení a servírování odlepit a pak se šíleně blbě myla. A tak přišla na řadu výměna! Mám teď silikonovou formu od značky Lékué, a ta je super! Je tak akorát velká, tak akorát vysoká, těsto z ní dostanete jako mávnutím proutku a stejně rychle ji i umyjete. 


A jak na to? Tady je rychlý recept na quiche

  1. připravte si formu a dejte do ní listové těsto (já jedno chlazené rozpůlila na dvě části, dala je na sebe křížem a promačkala prostředek, aby mi vyšlo i do okrajů) 
  2. nakrájejte si najemno cibulku a tu osmahněte na lžíci másla, jakmile zezlátne, přidejte do ní jedno balení baby špenátu, osolte, opepřete, přidejte česnek a promíchejte
  3. do špenátu přilijte 100 ml 33% smetany, přidejte asi 100 g nastrouhaného sýra a promíchejte
  4. směs nalijte do formy, přidejte na kousky nakrájené balení uzeného lososa, na něj rozložte na plátky nakrájenou mozzarelu, na polovinu rozkrojená cherry rajčátka a případně i předem uvařený chřest
  5. nakonec vše zalijte rozšlehaným vajíčkem a dejte do trouby 
  6. pečte asi hodinku na 160 stupňů
  7. nakonec posypejte čerstvou bazalkou anebo třeba mikrobylinkami, já použila ty od HerbaFabrica



Mikrobylinky jsou skvělou vychytávkou do kuchyně, dobře chutnají, jsou zdravé a na jídle při servírování dobře vypadají. Víc si o značce HerbaFabrica můžete přečíst třeba na Světě Bydlení

Rychlý videorecept najdete na mém Instagramu v podobě Reels! Mimochdem designová miska, kterou můžete ve videu i na fotkách vidět, je od značky Villa Collection a úplně ji miluju. Stejně tak jsem si oblíbila i krásnou minimalistickou svíčku Broste Morning. To vše objednáno z Giflab, kde najdete spouuustu dalších praktických i designových doplňků do domácnosti! 

No a když si dáte po obědě kávičku a nevíte honem, co dobrého k ní zakousnout, vřele doporučuju pravé belgické pralinky. Mňam! 



Tak co na moje tipy říkáte? :)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)